Sant Cugat celebra l'Onze de Setembre amb la vista posada en el nou Estatut de Catalunya


  • Comparteix:

Els actes combinaran la reivindicació nacional, la reflexió i la participació ciutadana

Els actes combinaran la reivindicació nacional, la reflexió i la participació ciutadana

Una conferència sobre l'actual i el futur Estatut de Catalunya i la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, recentment renovat, són els principals actes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la nostra ciutat. L'alcalde, Lluís Recoder, considera que la commemoració de l'Onze de Setembre ha d'unir el caràcter de reivindicació nacional i la celebració popular.

La tradicional ofrena floral al nou monument en memòria de Rafael Casanova, inaugurat abans de l'estiu, encapçalarà els actes de la Diada Nacional de Catalunya que se celebrarà aquest diumenge a partir de les 10 del matí. La jornada continuarà amb l'actuació del Quartet Guinjoan, a la plaça de Barcelona, que interpretarà 'Vistes al mar', d'Eduard Toldrà, i que inclourà, a més, el discurs institucional de l'alcalde, Lluís Recoder. Després, i per tercer any, hi haurà un aperitiu popular a la plaça de l'Ajuntament.

Ja a la tarda, al voltant de les cinc, els actes continuaran amb la ballada de sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat, que se celebrarà al Centre Social i Sanitari de la Floresta, i que es repetirà al punt de les set a la plaça de Barcelona.

La jornada acabarà amb una conferència acadèmica, que porta per títol 'Transició-transicions. L'estatut del 1979 i l'estatut del 2005' a càrrec de Jordi Casassas, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, que tindrà lloc al Museu de Sant Cugat a les vuit del vespre. Per cloure la Diada, el Cor Infantil Sant Cugat i el Cor Cantemus d'Hongria oferiran un concert a l'església del Monestir.

L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que la Diada ha de tenir un caràcter de reivindicació nacional i de celebració popular, en un any especialment important per al futur de Catalunya.

Lluís Recoder

La festa uneix el caràcter de celebració nacional i reivindicació, en un any important per Catalunya ja que podem fer el nou Estatut. I d'altra banda, una celebració popular, que aquest any volem que sigui encara més lluïda.


Des de l'Ajuntament fan una crida a tota la ciutadania per tal que participi activament en la Diada Nacional de Catalunya, no només col·locant senyeres a les finestres i balcons, com és tradicional, sinó també apropant-se a tots els actes programats.

Cal remarcar que aquest, i per primera vegada, l'EMD de Valldoreix farà la seva ofrena institucional davant la seu de l'Entitat. Això serà al punt de la una del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.