L'Ajuntament no investigarà el deute municipal a TMA-Grup Sánchez


Temes relacionats

PSC i ICV-EUiA volen una comissió que investigui el deute municipal a TMA-Grup Sánchez (15/gen/08)

L'Ajuntament haurà de pagar 3'5 milions d'euros a TMA per deutes des de 1996 (18/des/07)


  • Comparteix:

PSC i ICV-EUiA han retirat la moció que reclamava una comissió d'investigació sobre el deute municipal contret amb el grup TMA-Grup Sánchez per serveis impagats en els últims 10 anys. CiU ha desarticulat la proposta presentant una moció alternativa que pretenia crear una 'comissió informativa especial' sobre la mateixa qüestió, fet que ha propiciat que socialistes i ecosocialistes hagin retirat la moció original. Finalment, cap de les dues propostes no s'ha votat.

El PSC i ICV-EUiA havien presentat una moció conjunta per demanar una comissió d'investigació per depurar les possibles responsabilitats polítiques i tècniques que es deriven del reconeixement del deute municipal, que aquests grups xifren en més de set milions i mig d'euros, contret amb TMA-Grup Sánchez des de 1998. La comissió proposada des de l'oposició hauria d'estar formada per un representant polític de cada grup municipal amb representació al consistori.

Minuts abans de l'inici del ple, però, CiU ha presentat una moció alternativa demanant la creció d'una 'comissió informativa especial' en els propers dos mesos, però que únicament examinaria el deute de 3'5 milions d'euros reconegut en el darrer ple. Escoltem el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens.

Joan Recasens

Manifestem decepció per no haver arribat a un acord abans del ple. Per això hem presentat una moció alternativa just abans de l'inici de la sessió.


Davant la moció alternativa presentada per CiU, PSC i ICV-EUiA han optat per retirar la moció original. El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat que s'hagi presentat el text alternatiu, que no ha permès debatre l'original.

Ferran Villaseñor

Una moció alternativa es presenta per evitar que es voti la primera moció. No podrem votar la nostra, que demana, a grans trets, una comissió informativa especial.


En el ple municipal també ha quedat sobre la taula el desplegament del conveni que reconeix el deute del consistori davant el grup TMA-Grup Sánchez de 3,5 milions d'euros per serveis prestats en àmbits de gestió municipal de Serveis Urbans i Medi Ambient en els últims 10 anys. El deute es pagarà durant els propers quatre anys amb una aportació de 863.000 euros en cada exercici. A més, el consistori i la companyia encara estan negociant un altre deute de 900.000 euros més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.