Les JERC reclamen que la Policia Nacional espanyola es disculpi per vulnerar els drets lingüístics


  • Comparteix:

Les joventuts republicanes presenten una queixa formal al cap de la policia estatal a Sant Cugat

Les joventuts republicanes presenten una queixa formal al cap de la policia estatal a Sant Cugat

La secció local de les JERC reclama a la Policia estatal que es disculpi per haver retingut dilluns passat un jove per negar-se a parlar en espanyol. Les joventuts independentistes, que han presentat una queixa formal al cap de la policia espanyola de Sant Cugat, esperen que el cos de seguretat estatal no torni a vulnerar la llei de política lingüística.

Les JERC han presentat una queixa formal al màxim responsable de la Policia Estatal a Sant Cugat, Vicente Carvallo, en la qual s'explica que una parella d'aquest cos va retenir un jove a comissaria dilluns passat per negar-se a parlar en espanyol.

En un principi, les joventuts republicanes tenien la intenció de presentar una denúncia per vulneració dels drets lingüístics, emparant-se en la llei de política lingüística que recull que els ciutadans tenen dret a expressar-se en català a qualsevol cos de seguretat públic al Principat. Finalment, les JERC han optat però per presentar una queixa formal. Així ho ha explicat el portaveu de les JERC de Sant Cugat, Ramon Puigneró.

Ramon Puingeró

Hem preferit presentar una queixa formal perquè la denúncia tenia moltes possibilitats de quedar arxivada als jutjats.


Les JERC esperen que aquesta queixa formal serveixi perquè el cos de seguretat estatal demani disculpes als joves als quals, segons fonts republicanes, van exigir que parlessin en espanyol si no volien anar a comissaria. Les joventuts d'ERC esperen també que no es repeteixin episodis similars. Escoltem Ramon Puigneró.

Ramon Puigneró

Volem que ens demanin disculpes i esperem que no es tornin a repetir episodis com aquest.


Les JERC també han fet constar en la queixa formal que els agents de la policia espanyola es van negar a identificar-se, malgrat que el jove retingut ho va reclamar. Ràdio Sant Cugat ha intentat obtenir la versió policial dels fets, però no ha pogut contactar de moment amb cap responsable policial que volgués fer declaracions al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.