Mor l'exalcalde i president honorífic del PP, Francesc de P. Llatjós


  • Comparteix:

L'exalcalde de Sant Cugat i president honorífic del Partit Popular, Francesc Llatjós, ha mort aquest dijous a l'edat de 81 anys, víctima d'una llarga malaltia. Llatjós va ocupar l'alcaldia de la ciutat entre el 1975 i el 1979 i va ser un dels fundadors d'Alianza Popular a l'Estat. El funeral tindrà lloc dissabte, a les deu del matí, al Monestir de Sant Cugat.

El governador civil de Barcelona va nomenar Francesc de P. Llatjós alcalde quan Josep Barnils va renunciar al càrrec, un mes abans de la mort de Franco. Llatjós va ocupar l'alcaldia fins a l'abril del 1979, any en què es van celebrar les primeres eleccions democràtiques als consistoris catalans. El fins aleshores alcalde va ser escollit posteriorment regidor per Alianza Popular.

Durant el mandat de Llatjós com a alcalde, Sant Cugat va obtenir la categoria de ciutat, al 1977, i va rebre el títol de vila un any més tard. En aquell període, es va inaugurar l'oficina de Correus a la rambla de Can Mora, es va promoure la construcció del pavelló de la rambla del Celler i es va iniciar el procés per convertir l'escola privada d'art en pública. Llatjós va recollir els canvis que va viure la ciutat entre 1975 i 1979 en el llibre 'Sant Cugat, de vila rural a ciutat'.

El president local del PP, Rafael Enríquez, afirma que la mort del polític santcugatenc és una pèrdua per a la ciutat.

Rafael Enríquez

La seva mort és una pèrdua molt important. Llatjós sentia molt Sant Cugat.


Llatjós va col·laborar amb el ministeri d'Informació i Turisme, que encapçalava Manuel Fraga, durant el franquisme. Posteriorment, Llatjós i Fraga van participar en la fundació d'Alianza Popular, actual Partit Popular. El polític santcugatenc va ser president de la secció local del PP a Sant Cugat fins que l'actual portaveu, Berta Rodríguez, va ocupar el càrrec. En l'actualitat, era el president honorífic de la formació a Sant Cugat.

Rafael Enríquez valora la participació de Llatjós en el procés de canvi de la transició a la democràcia.

Rafael Enríquez

Valoro de Llatjós que sabés passar de la transició a la democràcia.


El funeral en memòria de Francesc de P. Llatjós tindrà lloc dissabte, a les deu del matí, al Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.