ICV-EA demana fórmules perquè les baixes per maternitat no distorsionin la correlació de forces polítiques al ple

Els ecosocialiste, que fan extensiva la proposta als permisos de paternitat, asseguren que comptaran amb el vot de la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que està a punt de donar a llum

Política

Publicat el 21/set/05 per Josep Gimeno

ICV-EA reclama que es garanteixi que les dones amb càrrecs institucionals gaudeixin de permisos maternals sense dificultar la conciliació de la vida familiar i laboral. Els ecosocialistes ja han anunciat que, de moment, buscaran la fórmula per comptar amb el vot de la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que està a punt de donar a llum, perquè la seva baixa no distorsioni l'actual correlació de forces polítiques del ple. De la seva banda, l'alcalde s'ha compromès a estudiar si és viable dur a terme la proposta.

El grup municipal ecosocialista s'ha compromès a comptar amb el vot de la regidora i membre de l'equip de govern, Cristina Paraira, mentre estigui de permís de maternitat. ICV-EA pretén que l'absència de Paraira no distorsioni l'actual correlació de forces polítiques en les votacions del ple. Segons els ecosocialistes, cal buscar fórmules perquè les dones que ocupen càrrecs electes gaudeixin del permís maternal sense problemes.

La regidora d'ICV-EA, Àssun Reyes, afirma que els ecosocialistes faran tot el possible per comptar amb el vot de Paraira, malgrat desconèixer quina fórmula legal ho pot permetre.

Àssun Reyes

Deconec quina és la fórmula legal. Els tècnics han de buscar una fórmula per garantir el permís maternal de la regidora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La proposta d'ICV-EA també inclou la possibilitat que els regidors disposin d'un permís de paternitat. Àssun Reyes afirma que és prioritari solucionar la situació de les dones en càrrecs electes, però admet que cal contemplar els permisos de paternitat.

Àssun Reyes

És prioritària la situació de les dones, però cal contemplar els permisos de paternitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha encarregat a la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, que estudiï si es pot dur a terme la proposta del grup ecosocialista.