ICV no votarà a favor dels pressupostos generals si s'hi inclou la construcció del Quart Cinturó


  • Comparteix:

Els ecosocialistes consideren que el PSC incompleix els acords del Tinell

Els ecosocialistes consideren que el PSC incompleix els acords del Tinell

ICV podria no votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat pel 2006 si s'hi inclou una partida per a la construcció del Quart Cinturó. Els ecosocialistes consideren que cal esperar a l'estudi de mobilitat de la Generalitat que determinarà quines infraestructures necessita Catalunya, i acusen el PSC d'incomplir els acords del Tinell.

La diputada d'ICV pel Vallès Occidental, Carme Garcia, s'ha mostrat molesta davant la notícia que els pressupostos generals de l'Estat per l'any vinent podrien incloure una partida per a la construcció de l'anomenada 'autovia orbital'. Una infraestructura que, segons Garcia, suposaria un greu impacte ambiental i sobre la qual no hi ha el consens necessari dels tres partits que formen el govern català.

En aquest sentit, Carme Garcia adverteix que si finalment la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, inclou la partida del Quart Cinturó als pressupostos, els diputats d'Esquerra Verda al Congrés podrien no votar-hi a favor.

Carme Garcia

O es reconsidera tot això i s'espera a l'estudi de mobilitat o pensarem que s'estan saltant els acords i ens plantejaríem no votar a favor dels pressupostos.


Garcia creu que el PSC s'ha saltat els acords del Tinell, ja que el debat sobre la necessitat o no del Quart Cinturó s'està produint al si del govern tripartit que, per primer cop, ha encarregat un estudi de mobilitat que haurà de determinar quines són les infraestructures necessàries per Catalunya i, en concret, el Vallès Occidental.

Carme Garcia

Per nosaltres, això trenca els acords, no només de Madrid, sinó també el pacte del Tinell del tripartit.


Garcia ha recordat que la proposta d'Iniciativa per al Pla de Mobilitat que està elaborant la Generalitat passar per la construcció del Quart Cinturó ferroviari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.