Les joventuts de CDC només donaran suport a un Estatut que inclogui el concert econòmic


  • Comparteix:

La JNC exigeix a ERC que defensi el concert econòmic

La JNC exigeix a ERC que defensi el concert econòmic

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) només donarà suport a un Estatut que inclogui el concert econòmic i que reconegui els drets històrics. En Consell Nacional celebrat aquest cap de setmana, i en el qual han participat tres militants santcugatencs, la branca juvenil de CDC ha exigit a ERC que s'aliniï amb la federació nacionalista per defensar el concert econòmic.

En el Consell Nacional celebrat aquest cap de setmana, la JNC ha decidit que només donarà suport a un projecte d'Estatut que inclogui el concert econòmic i que reconegui els drets històrics de Catalunya. A més, la branca juvenil de CDC reclama que el nou marc d'autogovern de Catalunya blindi les competències per impedir 'la intromissió del govern espanyol'.

El president de la secció local de la JNC i membre del Consell Nacional, Jordi Esteban, explica per què CiU rebutja la darrera proposta de finançament del govern català.

Jordi Esteban

La proposta del tripartit no garanteix la recaptació dels impostos ni capacitat normativa.


La JNC també ha mostrat el seu malestar amb la feina que ha dut a terme el Consell Consultiu. Les joventuts de CDC acusen els membres proposats pel PSC, el PP i ICV, que són majoria a l'organisme consultiu, d'haver rebut ordres per declarar inconstitucionals diversos punts del projecte de l'Estatut.

Segons la branca juvenil nacionalista, cal respectar la majoria nacionalista catalana que formen CiU i ERC al Parlament de Catalunya en comptes de tenir present el dictamen del Consultiu. Per aquest motiu, la branca juvenil reclama a ERC que s'aliniï amb la federació nacionalista per defensar el concert econòmic i el blindatge de les competències.

Jordi Esteban reclama als republicans que defensin ara el concert econòmic com han fet en els darrers anys.

Jordi Esteban

Esperem que ERC reivindiqui el concert econòmic com ha fet ens els darrers anys.


La JNC també insten CiU i ERC a vigilar el debat de l'Estatut si arriba al Parlament espanyol. Segons les joventuts nacionalistes, el projecte d'Estatut s'hauria de retirar si pateix retallades a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.