Recoder es mostra satisfet per l'acord de TorreNegra


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder ha expressat avui la seva satisfacció pel pas endavant en el procés de protecció de Torre Negra. Recoder ha dit que, ara, la voluntat de l'equip de govern és arribar a un acord amb tots els propietaris per tal que el sòl passi a ser de titularitat pública. D'altra banda, l'alcalde s'ha mostrat convençut que la Generalitat donarà el vistiplau als tràmits aprovats per l'Ajuntament:

Satisfet i segur. Així s'ha mostrat l'alcalde Lluís Recoder després del gran esforç que ha esmerçat l'Ajuntament per tirar endavant la protecció integral de Torre Negra. Recoder ha lloat el treball que ha realitzat l'equip redactor del projecte, així com la posició adoptada per la Plataforma de Defensa de Torrenegra. L'alcalde no ha obviat que aquest primer èxit ha arribat després de molt de temps, però ha subratllat que el treball realitzat garantirà que el parc rural sigui una realitat.

Després de l'aprovació inicial del projecte, s'obre un període d'exposició pública que donarà pas a l'aprovació provisional en el ple de novembre. Arribats a aquest punt, només resta que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat aprovi els tràmits de l'Ajuntament. Una aprovació garantida, segons Lluís Recoder:

Lluís Recoder

Durant aquest temps hem parlat amb la Direcció General d'Urbanisme i tinc garanties que finalment s'aprovarà el projecte


Fins que arribi aquest moment, l'única preocupació de l'equip de govern és arribar a una entesa amb tots els amos dels terrenys. L'Ajuntament vol assolir un acord amb els petits propietaris a través de permutes. En relació al propietari majoritari, Recorder ha deixat clar que l'Ajuntament no disposa de fons econòmics, ni terrenys per equiparar els drets d'aquest propietari, que disposa del 50% del sòl. Per aquest motiu, Recoder apunta que l'única possibilitar és buscar un espai fora del municipi, però dins l'àrea metropolitana. Segons Recoder, l'objectiu de les negociacions amb els propietaris és que els terrenys passin a a ser propietat de la ciutat de Sant Cugat:

Lluís Recoder

Hem d'arribar a un acord amb els propietaris i considerem que la millor solució és que el sòl passi a ser de titularitat pública


Pel que fa als contenciosos oberts contra l'Ajuntament, l'alcalde confia que s'arribarà a un acord amb els propietaris, ja que el risc que el procés es giri en contra és mínim. Un fet que Recoder atribueix a la seguretat jurídica que ha envoltat el projecte en tot moment.

A banda d'aquesta qüestió, Recoder ha anunciat que demanarà explicacions a aquells grups que van denunciar que l'equip de govern amagava interessos ocults rera la seva gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.