Recoder reclama que es revisi el PGM per protegir les zones edificables de la serra de Collserola

L'alcalde ha reiterat també la necessitat de minimitzar les molèsties que poden patir els santcugatencs davant un futur increment del pas dels trens de mercaderies

Política

Publicat el 5/oct/05 per Josep Gimeno

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, reclama que es revisi el Pla General Metropolità (PGM) del 1976 per incrementar el marc de protecció i preservar les zones ara edificables de la serra de Collserola. En un debat sobre el planejament concurrent celebrat al Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, Recoder ha afegit que cal elaborar un pla d'infraestructures metropolità per millorar la mobilitat a les comarques barcelonines.

Recoder assegura que és indispensable elaborar un pla d'infrastructures per millorar la mobilitat a l'àrea metropolitana. Entre les infrastructures necessàries, l'alcalde hi inclou el quart cinturó, que segons ha dit, ha de convertir-se en una alternativa a l'AP-7. L'alcalde considera que ERC i ICV-EUiA s'equivoquen quan amenacen a presentar una esmena als pressupostos generals de l'Estat si s'hi afegeix una partida per construir aquesta infraestructura viària.

D'altra banda, Recoder considera que és urgent revisar el PGM del 1976 per protegir els espais de Collserola que es consideren edificables. Segons l'alcalde, una modificació del pla serviria per impedir que s'edifiqués en aquestes zones.

Lluís Recoder

Si es modifiqués el PGM, s'acabarien els problemes per treure aquestes àrees de l'àrea d'edificabilitat i protegir-les.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder també s'ha mostrat partidari del transport de mercaderies per via ferroviària. L'alcalde considera comprensible que les mercaderies del port de Barcelona es transportin per una futura via d'ample europeu que passi per l'estació de Renfe a Sant Cugat, però remarca que cal reduir al mínim les molèsties que pugui ocasionar als veïns de la zona.

En aquest sentit, Recoder demana que el pas de tren de mercaderies per la ciutat s'acompanyi de mesures per minimitzar les molèsties sonores, entre les quals es podria incloure el soterrament de trams del trajecte.

Lluís Recoder

S'ha de reduri al màxim les molèsties que pogués ocasionar el pas dels trens amb mercaderies. Fins i tot, es podrien soterrar alguns trams de via.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde també ha afegit que cal establir mecanismes de solidaritat compartida entre els municipis de l'àrea de metropolitana.