El PSC critica CiU per demanar al Congrés millores en la línia C7 de Renfe abans d'hora

Els socialistes diuen que la federació nacionalista sabia que Renfe està fent un estudi per millorar el servei

Política

Publicat el 7/oct/05 per Miquel Herrada

El PSC de Sant Cugat ha explicat que Rodalies Renfe està realitzant un estudi per reordenar tot el sistema de rodalies ferroviàries a l'entorn metropolità, un estudi que haurà d'oferir solucions a l'escassa freqüència de pas de la nova línia C7, que té parada a l'estació de Coll Favà. Els socialistes han justificat així el seu vot contrari a una proposta de CiU al Congrés, que finalment va ser aprovada, i que plantejava diverses millores en aquesta línia.

Tot i coincidir en la necessitat de fer millores en aquesta línia, els socialistes acusen CiU de 'falta de rigor' per presentar aquesta proposta a la comissió d'infrastructures del Congrés quan, segons diuen, la federació nacionalista ja coneixia els problemes tècnics que, a hores d'ara, impedeixen millorar el servei de la nova línia C7 de Rodalies Renfe. Així ho ha dit el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

La proposta de CiU a la comissió d'infrastructures no era rigorosa. Ells saben que hi ha un col·lapse a l'entrada a Sants per als trens de rodalies. Tenen tota la informació, perquè van ser socis d'un govern del PP.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Gausa, la federació nacionalista va actuar de forma irresponsable ja que en aquests moments Rodalies Renfe té en marxa un estudi que haurà de servir per replantejar de forma global tot el sistema de rodalies a la zona metropolitana i per oferir solucions, també, que millorin el servei deficient que ara presta la nova línia C7, que té una parada a Coll Favà.

Salvador Gausa

Hi ha un estudi en marxa de Rodalies Renfe per configurar de nou tot el sistema de rodalies. Ells, que ho coneixien, van decidir tirar pel dret i proposar una cosa que compartim tots. Estic d'acord amb què cal millorar la línia C7, però hem de ser rigorosos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que la proposta de CiU per millorar les freqüències i els horaris de la línia C7 es va aprovar a la comissió d'infrastructures del Congrés amb el vot en contra del PSOE i l'abstenció d'ERC.