Recasens diu que el soterrament de les línies de FGC ja hauria tirat endavant si CiU seguís a la Generalitat

El portaveu municipal de CiU reitera la voluntat de pactar una moció institucional al ple per demanar la cobertura de les línies

Política

Publicat el 6/oct/05 per Miquel Herrada

El portaveu municipal de CiU, Joan Recasens, assegura que si la federació nacionalista continués al govern de la Generalitat, el projecte de soterrament de les línies dels FGC a Sant Cugat ja s'hauria concretat. Tot i així, Recasens ha reiterat la voluntat d'arribar a un acord entre totes les forces polítiques del consistori per reclamar la cobertura de les línies en un termini de 10 anys.

En resposta a unes declaracions del PSC, en què els socialistes acusaven CiU de fer demagògia sobre aquest tema per laminar políticament l'actual govern català, el portaveu municipal de la federació nacionalista, Joan Recasens, ha assegurat que l'últim govern de Pujol ja havia fet estudis preliminars que preveien el soterrament de les línies a Sant Cugat i ha afegit que si CiU continués a la Generalitat, el projecte ja estaria concretat.

Joan Recasens

Hi havia unes primeres consultes i el compromís d'incloure-ho en futurs pressupostos. Però malauradament les eleccions van tenir el resultat que van tenir. Si no a hores d'ara ja s'estaria treballant en el projecte de soterrament d'una manera efectiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De tota manera, Recasens reitera la voluntat de pactar amb la resta de formacions polítiques del consistori el contingut d'una moció, que es debatrà al proper ple municipal, per reclamar el soterrament de les línies amb un horitzó màxim de 10 anys.

Joan Recasens

La moció la vam entregar als grups polítics abans del passat ple per fer-la institucional. Esperem les propostes i aportacions dels grups, però de moment ningú ha dit res. Suposem que vol dir que hi estan d'acord.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, Recasens ha volgut contestar les declaracions del PSC sobre l'elevada inversió de la Generalitat a la nostra ciutat en els últims dos anys. Recasens ha dit que no és un mèrit, sinó una obligació de qualsevol govern, invertir en l'educació pública, i ha assegurat que durant els seus 23 anys de gestió, CiU també va mostrar sensibilitat sobre aquesta qüestió.