L'EMD de Valldoreix aprova una moció perquè la senyera onegi en solitari l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Govern i CiU pacten la proposta, mentre que el PP hi vota en contra per 'anticonstitucional'

Govern i CiU pacten la proposta, mentre que el PP hi vota en contra per 'anticonstitucional'

La Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat una moció que estableix que la senyera onejarà en solitari en les celebracions institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Valldoreix. L'equip de govern i CiU han impulsat conjuntament la proposta, mentre que el vocal del PP hi ha votat en contra i ha titllat la decisió d'anticonstitucional.

La moció presentada per CiU per fer onejar la bandera catalana en solitari l'Onze de Setembre ha obtingut el suport dels vocals de l'equip de govern i s'ha aprovat, amb l'únic vot el contra del representant del PP. El vocal de la federació nacionalista Marc Monells explica així el sentit de la proposta.

Marc Monells

Ja sabem el que diu la llei, però no hi estem d'acord i per això volem que almeny un cop l'any, l'Onze de Setembre, la bandera catalana onegi en solitari.


Des de la Candidatura de Progrés i Catalanista, el vocal Josep Casadellà ha destacat el contingut 'reivindicatiu' de la proposta, tot i que no s'ajusti a la legislació vigent.

Josep Casadellà

Som conscients que això contradiu la llei, però el sentit de la moció és clarament reivindicatiu.


De la seva banda, el vocal del PP, Josep Maria Canals, ha intentat que la Junta de Veïns deixi sobre la taula la moció, amb la intenció, segons ha explicat, de consensuar una proposta alternativa que podria haver comptat amb el suport del seu partit. Finalment, però, la moció s'ha mantingut i Canals hi ha votat en contra perquè, segons ha dit, és 'anticonstitucional'.

Josep Maria Canals

Jo creia que el fet que un vocal del PP proposés una moció alternativa sobre la bandera catalana els faria reflexionar i retirar la moció. Però no ha estat així hi hauré de votar no perquè és anticonstitucional.


D'altra banda, la Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat també, amb l'abstenció del PP, una moció per tal que el lloc web i les adreces de correu electrònic de l'Entitat incorporin el domini 'puntCAT'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.