Tots els partits del consistori, excepte el PP, donen suport al nou Estatut


  • Comparteix:

Tots els partits del consistori, excepte el PP, han donat suport al nou text de l'Estatut, mitjançant una moció presentada al ple per fer-lo arribar a les principals administracions implicades en el procés estatutari. CiU, PSC, ERC i ICV-EA han coincidit en felicitar-se per l'acord i han destacat els beneficis que planteja per l'àmbit local, tot i les dificultats que pot plantejar el seu pas per Madrid.

Amb el suport de CiU, ERC, PSC i ICV-EA, la moció acorda donar suport al projecte d'Estatut aprovat al Parlament, divulgar el text estatutari entre la ciutadania, convidar a les entitats socials del municipi a donar suport, instar a les forces polítiques a aprovar el nou Estatut i fer arribar el suport municipal al Parlament de Catalunya, a la Generalitat, al Govern espanyol, al Congrés dels Diputats i al Ministeri d'Administracions Públiques

En nom de Convergència i Unió, l'alcalde Lluís Recoder, ha volgut recordar l'avanç que suposa aquest nou text estatutari per Catalunya i ha qualificat l'acord 'd'històric'.

Lluís Recoder

És un bon estatut que supera les limitacions del 79, amplia les competències, diu el que la majoria de catalans volen i estableix un sistema de finançament que garanteix els recursos necessaris.


El portaveu municipal del Partit Socialista, Salvador Gausa, ha destacat l'oportunitat que obre el projecte d'Estatut per l'àmbit local.

Salvador Gausa

Té dos aspectes importants. Primer vincula l'Estatut al món local i segon dóna suport a l'acord majoritari del Parlament.


El portaveu d'Esquerra Republicana, Eduard Pomar, ha reclamat que el Congrés dels Diputats eviti les modificacions i que el text de l'Estatut s'apropi a la ciutadania.

Eduard Pomar

Volem l'Estatut senser impulsant una gran mobilització de la societat catalana. Cal el màxim suport de la societat, les entitats i els ajuntaments


En el mateix sentit, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha qualificat el projecte 'd'Estatut de la gent' i s'ha felicitat per l'oportunitat que el text brinda a les administracions locals.

Xavier Boix

Volem aquest Estatut perquè és l'Estatut de la gent, de les persones que viuen a Catalunya. Un Estatut que posa els ajuntaments on no han estat mai.


El Partit Popular ha estat l'únic grup municipal que no ha donat suport a la moció, al·legant que defensen l'Estatut i l'autonomia de Catalunya, però que són contraris a l'articulat que s'ha aprovat al Parlament. La portaveu del grup popular, Berta Rodríguez, ha recordat que hi ha un sector de la societat catalana que no recolza el projecte estatutari.

Berta Rodríguez

El Partit Popular no està sol en aquest debat. És un estatut nacionalista que parteix la societat en dos.


Ara, el projecte d'Estatut de Catalunya passarà a debat al Congrés dels Diputats a principis de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.