El PP intenta evitar que la senyera onegi en solitari l'11 de setembre


  • Comparteix:

El PP de Sant Cugat ha enviat un instància a la Delegació del Govern sol·licitant l'anul·lació de l'acord pres al darrer ple municipal de fer onejar només la senyera durant la Diada de Catalunya. L'actuació dels populars s'empara en un suposat incompliment de la Constitució, segons la qual s'han de penjar les quatre banderes a les institucions públiques.

La presidenta del PP, Berta Rodríguez, ha posat la Carta Magna sobre la taula per a impedir que només la senyera onegi del balcó de l'Ajuntament, l'Onze de setembre. Segons l'article quart de la Constitució, la bandera espanyola, autonòmica, municipal i europea han de figurar a les institucions públiques. Basant-se en aquest, denunciat, incompliment legal, el PP ha enviat una instància a la Delegació del Govern, per a evitar que la moció presentada per ERC arribi a bon port. Escoltem el regidor popular Alfredo Bergua:

Alfredo Bergua

Nosaltres no volem ser còmplices d'un incompliment de la llei


Actualment, la Delegació del Govern ha de ratificar el certificat de l'acord assolit al ple i després sol·licitar a l'alcalde, Lluís Recoder, que es pronunciï a favor o en contra. Sobre aquest punt, Bergua ha dit que el PP confia en el bon seny de l'alcalde; però, en cas contrari, el document s'enviarà a l'Audiència de Barcelona, que en última instància haurà de prendre una decisió.

El PP ha tornat ha carregar contra la política poc definida del PSC, que també ha fet extensiva a
IC-V. Alfredo Bergua:

Aldredo Bergua

Tant IC-V com el PSC diuen un dia una cosa, i un altre dia, un altre


La formació popular espera que aquest assumpte es resolgui abans del mes de setembre, per a evitar possibles enfrontaments en el si de l'Ajuntament.

Recordem que, enguany, era la tercera vegada que ERC presentava una moció demanant que la senyera onegi en solitari l'onze de setembre. Fins aquest any, PSC i IC-V s'havien abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.