El tripartit rebutja una proposició no de llei de CiU demanant la creació d'un partit judicial a Sant Cugat


  • Comparteix:

La federació nacionalista recorda que el 2002 la Generalitat ja va traslladar oficialment la petició a Madrid

La federació nacionalista recorda que el 2002 la Generalitat ja va traslladar oficialment la petició a Madrid

CiU lamenta que el tripartit hagi rebutjat una proposició no de llei de la federació nacionalista instant la Generalitat a sol·licitar la creació d'un nou partit judicial a Sant Cugat. El parlamentari de la federació nacionalista Jordi Turull ha recordat que aquesta petició ja va ser traslladada formalment al govern de l'Estat l'any 2002 i ha criticat que el tripartit es faci enrera en una reclamació que ja és 'urgent'.

El diputat del grup parlamentari de CiU Jordi Turull ha defensat aquest dimecres a la Comissió de Justícia del Parlament una proposició no de llei instant la Generalitat a sol·licitar al Ministeri de Foment que inclogui el partit judicial de Sant Cugat dins la proposta de creació de nous òrgans judicials a Catalunya per a l'any 2006.

Turull ha recordat que l'any 2002 el govern de CiU a la Generalitat ja va transmetre formalment aquesta demanda al Ministeri de Justícia i ha recriminat a l'actual govern català la seva 'inactivitat' per solucionar una demanda que ja és 'urgent'.

Jordi Turull

La petició formal del govern de Catalunya al Ministeri de Justícia ja s'havia fet, però al 2003 es produeixen els canvis de govern i això queda sobre la taula. El que calia ara és que el Parlament ratifiqués aquesta demanda i instés al Ministeri a fer-ho efectiu.


Turull considera poc satisfactòria la postura dels partits que donen suport al govern de la Generalitat que pretenen, segons ha dit el diputat de CiU, vincular el nou partit judicial de Sant Cugat al futur Llibre Verd de la Justícia a Catalunya i a una planificació més global. Turull assegura que la situació de Sant Cugat 'clama al cel' i que cal una resposta immediata a una 'necessitat concreta i evident'.

Jordi Turull

Si anem allargant els temes i posem el tema de Sant Cugat, que està compartit per tothom, dins un paquet més a llarg termini, el problema s'anirà allargant.


Des de la federació nacionalista subratllen que tant l'anterior executiu de CiU com l'actual govern de la Generalitat han conclòs que Sant Cugat necessita uns jutjats de primera instància i instrucció propis, i es pregunten perquè el tripartit no respon ja a aquesta demanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.