L'equip de govern defensa els nous barems de Promusa i acusa el PSC d'actuar amb 'mala intenció'


  • Comparteix:

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials creuen que els socialistes volen desgastar el govern

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials creuen que els socialistes volen desgastar el govern

L'equip de govern acusa el PSC d'actuar amb 'mala intenció' per qualificar d'antisocials els nous barems de les promocions del 2005 de Promusa. L'alcalde ha explicat que s'han reduït les puntuacions de les famílies monoparentals perquè hi havia un desequilibri excessiu entre el nombre de peticions i les adjudicacions. Lluís Recoder ha afegit que l'Ajuntament no fa habitatges de règim especial perquè aquesta tipologia es reserva per a col·lectius en situacions greus de marginalitat, que no són significatius a la nostra ciutat.

Lluís Recoder ha lamentat que el PSC tregui a la llum pública les discussions internes del consell d'administració de Promusa i ha acusat els socialistes de mantenir una actitud 'èticament reprobable' i de 'mala fe', i de presentar de forma esbiaixada les dades amb la voluntat de 'desinformar'.

Sobre les bases de les promocions del 2005 de la societat municipal d'habitatge, l'alcalde ha explicat que Promusa no fa promocions de règim especial pel mateix motiu que no en fan la resta d'administracions, i és que aquesta tipologia es reserva, ha dit Recoder, a casos de reallotjament de col·lectius en situacions greus de marginalitat, que no són significatius a Sant Cugat.

L'alcalde ha subratllat que per a l'equip de govern l'habitatge públic és una de les prioritats del mandat i ha avançat que s'aconseguirà superar el compromís d'iniciar la construcció de 1.000 vivendes públiques en aquests quatre anys.

Lluís Recoder

L'equip de govern va pactar adjudicar 1.000 habitatges públics en aquest mandat. Això no ho complirem, perquè en farem més, en farem 1.214. Això, pel PSC, deu ser motiu de tristesa.


A més, Recoder ha afegit que la reducció de la puntuació per a les famílies monoparentals de 30 a 15 punts s'explica perquè en promocions anteriors s'ha detectat un desequilibri excessiu entre el nombre de peticions i les adjudicacions. Per exemple, l'alcalde ha indicat que en els pisos de dues habitacions, les famílies monoparentals representaven el 2% de les demandes i el 15% de les adjudicacions.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, considera que les crítiques del PSC només pretenen desgastar l'equip de govern. Ramon ha rebutjat que els nous barems de Promusa siguin 'antisocials' i ha assegurat que cap col·lectiu de Sant Cugat que necessiti vivenda protegida queda fora de les promocions municipals.

Toni Ramon

Promusa està més aprop que mai de les polítiques socials. Hi ha una col·laboració estreta amb el departament de Polítiques Socials i amb Serveis Socials. No deixem fora ningú.


Des de l'equip de govern recorden que les promocions de venda en règim general de Promusa tenen un preu un 55% més econòmic que el del mercat, mentre que en el règim concertat l'estalvi és d'un 25%. En el cas de les promocions de lloguer, el preu mitjà és un 50% més barat que el preu del mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.