La Comissió de la Dignitat es felicita per la ratificació al Senat del retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Els arxius s'hauran de dipositar a l'ANC en un termini màxim de 3 mesos

Els arxius s'hauran de dipositar a l'ANC en un termini màxim de 3 mesos

El retorn a Catalunya dels anomenats 'papers de Salamanca' ja ha superat l'últim escull, després que el Senat hagi ratificat la llei que haurà de permetre fer efectiu el retorn en un termini de tres mesos. La Comissió de la Dignitat s'ha felicitat per aquesta notícia i ha destacat que l'Estat espanyol reconegui finalment que el dret d'autogovern de Catalunya va més enllà de la Constitució de 1978.

La Comissió de la Dignitat celebra que, després de 28 anys, milers de catalans i catalanes puguin veure corregit el greuge històric que va significar el robatori d'uns documents que, a més, van ser utilitzats amb finalitats repressives per la dictadura de Franco. A més, des de la Comissió destaquen que és positiu que l'actual Estat democràtic hagi complert amb el seu 'deure de dignitat' envers Catalunya i els qui van patir la repressió que va motivar la sustracció d'aquells documents.

Amb l'aprovació al Senat de la llei de retorn, que només ha comptat amb l'oposició del PP, s'aprova definitivament el projecte que va sortir del Congrés el passat 15 de setembre. Un cop la llei s'hagi publicat al 'Boletín Oficial del Estado' (BOE), els documents hauran d'arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat, en un termini màxim de tres mesos. A més també s'obrirà un termini d'un any per crear i engegar el projecte del funcionament del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.