El PP reclama que es mantingui el nombre d'hores d'emissió en català del centre de TVE de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els populars han presentat una proposició no de llei perquè la Generalitat emprengui les 'accions necessàries'

Els populars han presentat una proposició no de llei perquè la Generalitat emprengui les 'accions necessàries'

El Partit Popular ha presentat una proposició no de llei en què insta el govern de la Generalitat a dur a terme 'les accions necessàries' davant la direcció de TVE perquè es garanteixi la continuïtat del nombre d'hores d'emissió en català que actualment es programen des del centre de Sant Cugat. Els populars volen que aquest centre territorial mantingui el volum de produccions actuals per al conjunt de l'Estat i que s'adoptin mesures per evitar una reducció de plantilla.

La direcció de TVE pretén aplicar un pla de viabilitat per intentar sanejar la situació econòmica de l'ens televisiu estatal. El PP assegura que aquesta decisió podria comportar, 'segons algunes fonts', una retallada de la plantilla xifrada entre un 50 i un 60% del seu personal i el tancament d'alguns centres territorials. En el cas del centre que TVE té a Catalunya, els populars adverteixen que això podria significar també una dràstica reducció de la producció en català.

El grup parlamentari del PP afirma que no creu convenient la disminució de les hores de desconnexió catalana que es fan actualment. Així ho ha dit el parlamentari popular Santi Rodríguez.

Santi Rodríguez

Demanem que no es redueixi la desconnexió per no rebaixar la quantitat de televisió en català. Això significaria també menys pluralitat, perquè a Catalunya només hi hauria una televisió en català, TVC.


A més, els populars consideren important per al desenvolupament del sector audiovisual català que l'activitat del centre de producció de TVE a Sant Cugat pugui continuar elaborant produccions per al conjunt de l'Estat. Santi Rodríguez.

Santi Rodríguez

La producció des de Sant Cugat per a tota Espanya és molt important. No s'ha de minimitzar, perquè significaria reduir la importància de la producció audiovisual a Catalunya, que genera molts llocs de treball.


El PP assegura que el centre de producció de TVE a Sant Cugat no genera endeutament a l'ens públic i és un dels centres territorials més importants de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.