La partida de Foment dels pressupostos del 2006 dota amb 27 milions el Quart Cinturó


  • Comparteix:

El PSC, CiU i el PP destaquen que la partida servirà per iniciar la construcció d'una infraestructura necessària per a la comarca

El PSC, CiU i el PP destaquen que la partida servirà per iniciar la construcció d'una infraestructura necessària per a la comarca

El govern espanyol destinarà 27 milions d'euros al tram Terrassa-Abrera del Quart Cinturó en el pressupost del 2006. El PSC, CiU i el PP destaquen que la partida servirà per iniciar la construcció d'una infraestructura necessària per a la comarca, ERC només accepta el traçat d'aquest tram perquè s'han inclòs les seves modificacions, mentre que ICV-EA s'oposa a la construcció de l'autovia.

El PSC ha assegurat que la partida dels pressupostos pel tram Abrera-Terrassa del Quart Cinturó 'es manté' tot i que s'han incorporat al paquet de Foment a través de cinc esmenes amb altres denominacions. Els socialistes han destacat que els ciutadans i els agents econòmics es beneficiaran de la construcció de l'autovia. Escoltem el portaveu municipal socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Estem satisfets perquè és una infraestructura per als ciutadans i el sector econòmic, i perquè és necessària per a la zona.


CiU ha fet un balanç positiu de la partida que es destina al tram Terrassa-Abrera, però reclama que l'autovia arribi fins a Granollers. La federació nacionalista ha criticat que ICV-EA i ERC s'oposin a la totalitat del projecte. Així ho ha expressat el portaveu local, Joan Recasens.

Joan Recasens

Cal que l'autovia arribi fins a Granollers i que serveixi com a autèntic Quart Cinturó.


ERC accepta el tram Terrassa-Abrera, perquè s'han acceptat les modificacions a aquesta part de la infraestructura. Segons el president de la secció local d'ERC, Narcís Clavell, una votació d'ERC en contra de tot el paquet hauria provocat que el PSC amb el suport d'altres grups hagués deixat el projecte del Quart Cinturó tal i com estava inicialment.

Narcís Clavell

Acceptem el tram Terrassa-Abrera perquè hem aconseguit modificacions al projecte, però rebutgem que arribi fins a Granollers.


Per la seva banda, el Partit Popular s'ha mostrat molt satisfet per l'assignació de 27 milions d'euros a la construcció del tram Terrassa-Abrera. Els populars han recordat que el Quart Cinturó és una 'reivindicació històrica del seu grup'. El president del PP de Sant Cugat, Rafael Enríquez, fa una valoració positiva de l'assignació pressupostària.

Rafael Enríquez

Estem satisfets per la partida econòmica que s'hi dedica. És una reivindicació històrica de CiU i el Partit Popular.


Per últim, el grup al Congrés d'Esquerra Verda (EV), del qual forma part ICV-EA, ha votat en contra del paquet de Foment, perquè considera 'innecessària' la infraestructura. Els ecosocialistes es mostren partidaris de potenciar el transport públic per millorar la mobilitat de l'area metropolitana. Escoltem el portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix.

Xavier Boix

ICV-EA està en contra de la infraestructura perquè no és necessària i perquè Catalunya ha de decidir en qüestions de mobilitat.


Els ecosocialistes també lamenten que el PSOE no hagi permès que la Generalitat gestioni les inversions per destinar-les a millorar la mobilitat al Baix Llobregat i el Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.