Rebutjada una moció del PSC per participar en una convocatòria de subvencions per a centres bressol


  • Comparteix:

Àngles Solé diu que estan a l'espera d'un decret de la Generalitat sobre l'educació infantil

Àngles Solé diu que estan a l'espera d'un decret de la Generalitat sobre l'educació infantil

L'equip de govern rebutja una moció socialista en què es proposava participar en una convocatòria de subvencions per construir escoles bressol. La tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha assegurat estar a favor d'entrar a la convocatòria, però que estan a l'espera d'un decret de la Generalitat sobre l'educació entre zero i tres anys.

La moció socialista proposava que es construïssin les escoles bressols necessàries en el període 2006-2007 per arribar al 60% d'oferta pública de places. Per fer-ho possible, el PSC reclamava que l'Ajuntament participés en una convocatòria de subvencions de la Generalitat per a llars d'infants. Unes subvencions que, segons els socialistes, cobririen el 95% del cost de les obres del centre i augmentarien de 1.000 a 1.8000 euros l'aportació per cada plaça d'infant.

En una roda de premsa prèvia al ple, la regidora del PSC, Neus Sotomayor, ha recordat a l'equip de govern que ara té una ocasió per rebre diners per construir escoles bressol.

Neus Sotomayor

El senyor Joluy es queixa de la manca de finançament dels ajuntaments. Ara tenim una oportunitat: la Generalitat ens ofereix el 95% de la construcció dels centres.


L'equip de govern ha assegurat que estan a l'espera que la Generalitat enllesteixi un decret sobre l'educació entre zero i tres anys. Segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, cal conèixer el model que impulsarà el govern català per tenir-lo com a referència.

Àngels Solé

Estem d'acord a a afegir-nos al decret per a les subvencions, però aviat tindrem un altre decret, que és qualitatiu. Aquests dos decrets es donaran supoart.


La moció, que ha comptat amb el suport dels grups de l'oposició, també proposava respectar el model actual de gestió de centres bressol acordat amb els treballadors del Patronat Municipal d'Educació en el període 2001-2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.