Tarrats confirma que els 'Papers de Salamanca' arribaran al desembre o al gener


  • Comparteix:

Els anomenats 'Papers de Salamanca' arribaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya durant el proper desembre o, com a molt, al gener. Així ho ha reiterat el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Tarrats, coincidint amb l'acte de celebració dels 25 anys de l'Arxiu. D'aquesta manera, es confirmen les dates que des de fa uns mesos preveuen l'arribada dels documents pels volts de finals d'any.

Segons el director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, les previsions es van complint i els documents incautats durant la guerra civil podrien tornar a casa nostra durant aquest mes de desembre, o a molt estirar, al gener. De fet, Tarrats ha recordat que els tràmits jurídics ja estan completats i que, per tant, ara només cal esperar aquest trasllat.

Francesc Tarrats

Els papers, des del punt de vista jurídic ja han passat tots els tràmits, i en principi està previst que durant el mes vinent o com a màxim durant el gener del 2006, aquests papers ja retornin a Catalunya


D'aquesta manera, es podrien complir els terminis apuntats en els darrers mesos i que parlaven del retorn de la documentació pels volts de Nadal.

Recordem que la llei que ha de permetre el retorn de part de la documentació que es troba a l'Arxiu de Salamanca va rebre el vist-i-plau del Congrés dels Diputats a mitjans del mes de setembre i va ser ratificada pel Senat a principis d'aquest novembre. El projecte preveia que, un cop la llei s'hagués publicat al 'Boletín Oficial del Estado' (BOE), els documents haurien d'arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat, en un termini màxim de tres mesos. A més també s'obrirà un termini d'un any per crear i engegar el projecte del funcionament del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.