PSC i ICV-EA demanen que la negociació sobre el conveni econòmic amb Valldoreix s'obri a tots els partits


  • Comparteix:

Les dues formacions reclamen a CiU que continuï amb el clima de col·laboració institucional i no es guiï per factors partidistes

Les dues formacions reclamen a CiU que continuï amb el clima de col·laboració institucional i no es guiï per factors partidistes

PSC i ICV-EA proposen que es constitueixi una taula de negociació amb la presència de tots els grups polítics del consistori per acordar el nou conveni econòmic entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. Els grups d'esquerra a l'oposició creuen que el clima d'entesa entre les dues administracions ha de continuar i demanen a CiU que no posi traves partidistes a la relació institucional entre l'Ajuntament i l'EMD.

Els portaveus municipals del PSC i ICV-EA s'han felicitat per l'acord entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix sobre les liquidacions pendents del període 1992-2004. Els grups d'esquerra a l'oposició diuen que el seu paper durant tota la negociació ha estat de 'respecte i lleialtat' absolutes, ja que no han posat pals a les rodes a les converses amb cap declaració pública.

Ara, PSC i ICV-EA demanen que el clima d'entesa i col·laboració institucional no s'aturi per tal que la negociació per assolir un acord sobre el nou conveni econòmic-financer que entraria en vigor a partir del 2006 arribi a bon port. En aquest sentit, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha proposat que l'equip de govern de Sant Cugat constitueixi una taula de negociació plural, amb la participació de tots els grups polítics del consistori.

Xavier Boix

Ens agradaria que aquest pacte fos un primer pas per assolir un acord de futur entre les 2 administracions. Proposem que es constitueixi una taula de negociació amb tots els grups municipals.


El PSC dóna suport a aquesta proposta i afegeix que cal encarar la futura negociació des del respecte institucional. El portaveu socialista, Salvador Gausa, retreu a CiU que massa sovint hagi guiat la seva relació amb l'EMD de Valldoreix a partir de criteris partidistes.

Salvador Gausa

Hem assistit a un període massa llarg en què la col·laboració institucional no ha existit per la manca de cintura de CiU. Sembla que el fet que a Valldoreix governi una Candidatura Catalanista i de Progrés provoca mala digestió a CiU.


Tots dos partits asseguren que la presentació d'una moció conjunta a l'últim ple sobre l'acord econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix tenia l'objectiu de pressionar per 'forçar un acord necessari'. La moció, finalment, va ser retirada després de la signatura del pacte entre l'alcalde i la presidenta de l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.