El 87% dels santcugatencs considera que el contingut de l'Estatut s'ha de decidir a Catalunya, segons les JERC


  • Comparteix:

Un 87% dels santcugatencs considera que el contingut de l'Estatut s'ha de decidir a Catalunya i no a Madrid. Així ho revelen els resultats d'una enquesta feta per la secció local de les JERC, que també constaten que un 52% dels ciutadans és partidari de retirar el projecte si es modifica molt al Congrés dels Diputats

L'enquesta, elaborada durant la Festa de Tardor amb una mostra de més de 200 persones, revela que gairebé 9 de cada 10 santcugatencs asseguren que el contingut de l'Estatut només s'ha de decidir al Parlament de Catalunya i no pas al Congrés dels Diputats.

Pel que fa al procés de negociació a Madrid, el 52% dels enquestats és partidari de retirar l'Estatut si el projecte es retalla molt, mentre que un 29% considera que s'hauria de retirar per poc que es modifiqués. El 19% restant creu que el projecte no s'ha de retirar en cap cas.

El secretari de finances de les JERC de Sant Cugat, Sergi Vilar, fa un balanç positiu dels resultats de la consulta.

Sergi Vilar

L'Estatut agrada als santcugatencs. Valorem positivament els resultats. Nosaltres ho veiem com un pas cap a la independència.


En l'apartat d'identificació nacional, el 50% dels enquestats considera que Catalunya és una nació, mentre que un 33% creu que els Països Catalans són una nació.

Els resultats també revelen que la meitat dels enquestats considera que ERC ha estat el millor partit en les negociacions de l'Estatut a Catalunya, seguida de CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.