El TSJC veu 'irregularitats' en l'adjudicació de 17 obres a Valldoreix


  • Comparteix:

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia considera irregular l'adjudicació de 17 projectes d'obres realitzats durant la presidència de Miquel Peraira al capdavant de l'EMD de Valldoreix. De tota manera de fiscalia de l'alt tribunal català ha acordat arxivar la denúncia en considerar que els fets no constitueixen delicte penal en tractar-se d'obra menor.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha qualificat d'irregulars l'adjudicació de les obres, ja que es van encarregar directament a professionals externs de l'EMD sense procediment de contractació pública. L'adjudicació, per tant, es va saltar la llei que obliga, fins i tot en els contractes menors, a sol·licitar projectes com a mínim a tres empreses.

No obstant, s'arxiva l'expedient ja que els fets, segons l'alt tribunal català, no constitueixen delicte penal en tractar-se d'obres amb honoraris no superiors als 12 mil euro. Un dels autors de la demanda, però, l'arquitecte Jordi Frontons, ha assegurat a aquesta emissora que les obres Sí sobrepassen aquest cost:

Jordi Frontons



L'informe resol la demanda interposada el gener per Frontons i tres veïns de Valldoreix contra el llavors president de l'EMD, Miquel Paraira, i tots els membres del plenari que van recolzar els acords. L'arquitecte ha anunciat que descarta ara empendre accions per la via penal ja que aquesta acció, diu, correspon als partits polítics de Sant Cugat:

Jordi Frontons



Recordem que el passat mes de març el fins llavors president de l'EMD, Miquel Peraira, va dimitir adduint motius de salut i ha estat substituït en el càrrec per Francesc Cardoner.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.