La construcció i explotació de la comissaria de Mossos de Sant Cugat anirà a càrrec d'una empresa privada


  • Comparteix:

L'alcalde denuncia la 'incoherència' dels partits que inegren el govern català i en canvi critiquen aquestes fórmules quan és l'Ajuntament de Sant Cugat qui les aplica

L'alcalde denuncia la 'incoherència' dels partits que inegren el govern català i en canvi critiquen aquestes fórmules quan és l'Ajuntament de Sant Cugat qui les aplica

La Generalitat privatitzarà la construcció i manteniment de 10 comissaries dels Mossos d'Esquadra, entre elles la de Sant Cugat. El govern català proposa una concessió de 26 anys, durant els quals l'executiu pagarà un lloguer anual a les empreses adjudicatàries. Les empreses interessades tenen fins el 13 de gener per presentar les seves ofertes, i segons el calendari previst les obres han de començar al febrer i tindran una durada de 8 mesos.

El govern català ha licitat les obres de construcció i explotació de 10 de les 13 comissaries que es construiran l'any vinent a la nostra comarca i al Baix Llobregat.

Per tal d'accelerar aquestes obres sense haver d'incrementar el deute bancari, el govern ha optat per la cessió dels solars públics a empreses privades que assumiran el cost de la construcció i el manteniment i explotació dels edificis durant 26 anys. De la seva banda, el govern català els pagarà un lloguer anual, que serà de poc més d'1,5 milions d'euros per al primer any.

Aquesta notícia ha estat ben rebuda per l'alcalde de Sant Cugat, que ha remarcat la importància que la comissaria es faci a temps pel desplegament dels Mossos, a finals d'any. Lluís Recoder ha afegit que aquesta és una fórmula que tenen les administracions de finançar les seves inversions. L'alcalde ha lamentat però 'la incoherència' d'algunes formacions que integren el tripartit i que, en canvi, critiquen aquestes actuacions quan és l'Ajuntament de Sant Cugat qui les aplica.

Lluís Recoder

Quan l'Ajuntament vol finançar algun equipament per una via que no és estrictament el pressupost municipal, som criticats per alguns grups polítics que estan fent això a la Generalitat. Jo no critico que la Generalitat ho faci però sí la incoherència dels que ho fan allà i a Sant Cugat ho critiquen


La licitació de les noves comissaries s'ha dividit en dos concursos, amb 5 equipaments cada un. En el cas de Sant Cugat, el concurs engloba també les comissaries de Barberà, Rubí, Esplugues del Llobregat i Cornellà i el pressupost base és de 17,2 milions d'euros.

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins el 13 de gener, i la previsió és que les obres comencin al febrer i s'allarguin durant 8 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.