13 agents reforçaran la Policia Local abans del segon semestre del 2007


  • Comparteix:

L'increment és resultat d'una moció del PSC esmenada per l'equip de govern

L'increment és resultat d'una moció del PSC esmenada per l'equip de govern

13 agents s'incorporaran progressivament a la Policia Local abans de la fi de l'actual mandat, a mitjans del 2007. L'increment de personal del cos s'ha aprovat per unanimitat en una moció presentada pel PSC i esmenada per l'equip de govern, format per CiU i ERC.

Amb les incorporacions a la plantilla, Sant Cugat comptarà amb 93 policies a finals del mandat. D'aquesta manera, a la ciutat hi haurà una ràtio d'1'1 agents locals per cada 1.000 habitants, una mitjana encara una mica allunyada dels 1'5 policies per cada miler de residents que reclama el PSC. Segons els socialistes, cal arribar a aquesta ràtio perquè Sant Cugat compti amb 135 policies quan arribi als 90.000 habitants.

El regidor del PSC, Juan Carrasco, ha assegurat que la seguretat ciutadana supera el debat ideològic entre dreta i esquerra, ja que es tracta d'una qüestió de ciutat.

Juan Carrasco

Des del PSC defensem que la seguretat no és del es dretes ni de les esquerres, sinó que és una qüestió de tota la ciutadania.


En nom de l'equip de govern, l'alcalde Lluís Recoder ha elogiat el contingut de la moció aprovada i ha remarcat que Sant Cugat és una ciutat segura. Recoder ha afegit que cal tendir a la ràtio d'1'5 policies per cada 1.000 habitants, però ha recordat que els pressupostos municipals són limitats.

Lluís Recoder

La ràtio és ideal, però si haguéssim de sumar de totes les xifres ideals de les diverses àrees els pressupostos no quadrarien.


La moció també contempla l'aprovació del reglament intern de la policia local i la millora dels serveis administratius del cos. Per tirar endavant aquestes mesures, l'acord preveu destinar-hi una partida pressupostària en els comptes del 2006-2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.