CiU i PP rebutgen una moció de PSC, ERC i ICV-EA de suport al col·lectiu 'impputats'


  • Comparteix:

Els vots de CiU i el PP han rebutjat una moció presentada pel PSC, ERC i ICV-EA en suport del col·lectiu 'Impputats' que agrupa a cinc joves processats penalment pels atacs que va patir la seu del PP el març de 2003. El mateix col·lectiu ha intervingut durant el debat de la moció i ha manifestat la indefensió en què es troben, en un procés que qualifiquen de polititzat i desproporcionat.

La mocióa presentada pels grups municipals del PSC, ERC i ICV-EA en suport del col·lectiu 'impputats' ha estat rebutjada pels vots en contra de CiU i el PP. La proposta pretenia manifestar la preocupació davant la possibilitat que es pugui imposar una condemna penal a cinc ciutadans de Sant Cugat pels fets ocorreguts durant les manifestacions en contra de la guerra el març de 2003. Des dels grups proposants de la moció s'argumenta que la participació dels imputats no està clara tot i que afegeixen que no pretenen immiscuir-se en la feina de la judicatura.

Des del grup municipal socialista han assegurat que rebutgen qualsevol tipus de violència i que han mirat de presentar un text 'equilibrat' que mostra el suport als impputats però respectant sempre la separació de poders i que no estableix diferències entre les violències.

Salvador Gausa

Estem en un estat de dret i tenim respecte per la separació de poders. Per tant, no som nosaltres qui ha de dir si hi ha proves suficients o no però creiem que la via penal és desproporcionada.


Els grups de CiU i PP, de la seva banda, han votat en contra de la moció. La federació nacionalista no creu recomanable que el ple municipal hagi d'intervenir en el sentit que proposava la moció. El seu portaveu, Joan Recasens, ha adduït que tot i entendre que una condemna penal és desproporcionada, des de CiU creuen que l'aprovació de la moció podria ser contraproduent pels interessos del col·lectiu afectat.

Joan Recasens

Entenem que una condemna penal és desproporcionada i creiem que ajudant-los amb aquesta moció els perjudiquem, com ja els hi hem traslladat als implicats.


El col·lectiu 'Impputats', de la seva banda, ha intervingut en el debat i ha posat de manifest la indefensió en la que es troben, després de més de dos anys de diligències judicials i en un procés que qualifiquen de polititzat i desproporcionat. Així ho ha dit el seu portaveu, Marc Roda.

Marc Roda

Ens neguem rotundament a acceptar a ser processats d'aquesta manera tant desproporcionada i que això passi sense que ho sàpiga la població. Creiem que som els caps de turc d'un procés polititzat.


Aquest mateix col·lectiu ha reunit una trentena de persones abans del ple que han donat el seu suport als cinc processats pels fets de març de 2003.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.