Tots els grups polítics de Valldoreix s'atribueixen la idea d'eliminar la línia d'alta tensió


  • Comparteix:

Suport unànime a l'acord entre les administracions i Fesca-Endesa

Suport unànime a l'acord entre les administracions i Fesca-Endesa

Satisfacció general entre tots els grups polítics de Valldoreix per l'acord que permetrà l'eliminació de la línia d'alta tensió que travessa el seu territori. El govern de Valldoreix i l'oposició de CiU i PP celebren el resultat de les negociacions, però discrepen a l'hora d'atribuir-se la paternitat de la idea que ha permès l'acord final.

Tots els grups polítics de Valldoreix s'atribueixen la idea d'eliminar, en comptes de soterrar, la línia d'alta tensió que creua el seu territori.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha explicat que aquesta proposta va sorgir de l'estudi que va realitzar l'empresa Barcelona Regional per encàrrec del seu govern, i no pas de la iniciativa de CiU, com afirma la federació nacionalista. Turu assegura que, fins aleshores, només hi havia sobre la taula l'opció -inviable econòmicament- del soterrament de la línia.

Montserrat Turu

Jo no vaig recollir cap idea. Endesa em va dir que l'única possibilitat era el soterrament. L'empresa sí em va dir que altres alcaldes de Valldoreix ja havien manifestat la seva il·lusió de treure les línies, però jo vaig dir que les treuria.


En canvi, el vocal de CiU Francesc Cardoner assegura que la idea de desviar la línia la va proposar ell a l'actual govern de l'EMD. Cardoner ha elogiat, a més, la tasca de l'Ajuntament de Sant Cugat durant la negociació.

Francesc Cardoner

Vostès han recollit una idea meva per eliminar les torres i l'han perseguit fins arribar a aquest acord. El mateix es pot dir de l'Ajuntament, l'alcalde i Mercè Conesa han dedicat moltes hores a negociar i han aconseguit, a canvi de la cessió d'un terreny, que es doni servei al creixement i que es millorin i soterrin línies.


També el vocal del PP, Josep Maria Canals, s'ha fet seva part de la paternitat del projecte, ja que, segons ha dit, les seves aportacions van ser recollides en l'estudi de Barcelona Regional.

Josep Maria Canals

Al ple de novembre del 2003 la presidenta ens va presentar un projecte de soterrament que suposava una forta inversió per Valldoreix. Jo vaig dir que era un plantejament equivocat i la presidenta em va demanar col·laboració.





Al marge de les discrepàncies sobre la paternitat de la idea, tots els grups polítics de Valldoreix han expressat la seva satisfacció per l'acord entre l'Ajuntament, l'EMD, la Generalitat i Fecsa-Endesa que permetrà eliminar la línia d'alta tensió d'aquí un any i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.