Romero diu que el creixement de la ciutat no afegirà problemes de mobilitat perquè s'han previst alternatives viàries

El regidor de Mobilitat assegura que el consistori té controlats els actuals 'punts negres' viaris

Política

Publicat el 3/gen/06 per Miquel Herrada

El regidor de Mobilitat, Josep Romero, assegura que els nous barris de Vullpalleres i Can Mates no afegiran problemes a la mobilitat de la ciutat ja que l'Ajuntament ja ha previst les alternatives viàries per evitar els 'punts negres'. Romero explica que el consistori està actuant per prevenir que es produeixin col·lapses en el futur i, paral·lelament, per solventar els 'punts negres' actuals que ja estan detectats.

El regidor de Mobilitat ha sortit al pas de les declaracions de la portaveu municipal del PP, Berta Rodríguez, que havia demanat a l'equip de govern un estudi global sobre els principals 'punts negres' de la xarxa viària de Sant Cugat. Josep Romero assegura que els els indrets més conflictius ja estan detectats i es revisen periòdicament en col·laboració amb la Policia Local. El titular de Mobilitat ha recordat, en aquest sentit, que ja s'han engegat accions correctores i d'altres estan a punt d'implementar-se, com la instal·lació de cinc semàfors que regularan el trànsit de la cruïlla de l'avinguda de Gràcia i el carrer Bergara.

Pel que fa a l'increment de trànsit que generaran els nous barris de Vullpalleres i Can Mates, el regidor de Mobilitat afirma que ja s'han previst les alternatives viàries corresponents per evitar un col·lapse de l'actual xarxa, i especialment dels principals 'punts negres' estructurals, com és el cas de la rotonda de l'Hipòdrom. Així ho ha dit en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Josep Romero

Molta gent creu que l'arribada de més veïns és sinònim de més col·lapses. Però quan es posin en marxa els plans parcials de Vullpalleres i Can Mates tindrem més alternatives de trànsit per evitar els punts negres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, Romero ha recordat que en breu s'obrirà la Via Augusta, que servirà per descongestionar el trànsit intern i en especial la rotonda de l'Hipòdrom, i que unirà la carretera de Roquetes amb el Sant Cugat Centre Comercial, l'autopista i Rubí sense necessitat de passar pel centre de la ciutat.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat ha fet una crida al civisme d'alguns conductors, als quals ha responsabilitzat d'una part dels problemes que té la mobilitat a Sant Cugat.

Josep Romero

A Sant Cugat tenim problemes sovint per la indisciplina d'alguns conductors que aparquen en doble fila o en zones de càrrega i descàrrega. Això provoca molts problemes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Josep Romero reconeix, però, que els santcugatencs utilitzen cada vegada menys el cotxe per fer desplaçaments curts que poden fer a peu, tot i que recorda que els veïns dels districtes continuen agafant el vehicle privat per arribar al centre de la ciutat.