El PP de Sant Cugat dóna suport al retorn dels 'papers de Salamanca' a l'ANC


  • Comparteix:

El president popular considera que es tracta d'una reivindicació santcugatenca, perquè els documents es dipositaran a la nostra ciutat

El president popular considera que es tracta d'una reivindicació santcugatenca, perquè els documents es dipositaran a la nostra ciutat

El PP de Sant Cugat està a favor del retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca' perquè considera que aquesta és una reivindicació santcugatenca. El president popular a Sant Cugat, Rafael Enríquez, es felicita perquè els documents es dipositaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat, però lamenta que s'hagin tornat a obrir debats històrics que considera 'mal utilitzats'.

Després de la manifestació que, aquest dimarts, ha aplegat diversos centenars de persones a Salamanca en protesta per l'imminent retorn dels arxius a Catalunya, el PP de Sant Cugat ha dit públicament que sempre ha estat a favor de la devolució de la documentació a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

El president del PP a la nostra ciutat, Rafael Enríquez, ha aclarit, però, que la seva formació considera que es tracta d'una reivindicació santcugatenca -perquè l'ANC es troba a la nostra ciutat- i no pas una reclamació catalana.

Rafael Enríquez

El PPC a Sant Cugat sempre ha recolzat que els papers tornin aquí, perquè aniran a parar a l'ANC de Sant Cugat. Entenem que és una reivindicació santcugatenca, més que no pas catalana.


Enríquez ha afegit, a títol personal, que tant Sant Cugat com Salamanca són ciutats espanyoles, i ha restat importància a la ubicació física dels 'papers' sempre i quan estiguin degudament conservats.

D'altra banda, el president del PP a Sant Cugat ha lamentat que la devolució dels arxius a Catalunya hagi reobert qüestions històriques que considera 'mal utilitzades'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.