El Grup de Natura presentarà al·legacions al PITC per considerar que alguns projectes amenacen Collserola


  • Comparteix:

El col·lectiu ecologista reitera la necessitat de desafectar infraestructures com el Vial de Cornisa o el Túnel d'Horta

El col·lectiu ecologista reitera la necessitat de desafectar infraestructures com el Vial de Cornisa o el Túnel d'Horta

El Grup de Natura del Club Muntanyenc Sant Cugat presentarà al·legacions al Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya (PITC) que ha presentat la Generalitat. El col·lectiu ecologista considera que alguns projectes suposen una agressió per Collserola i que es contradiuen amb les propostes de protecció que va presentar anteriorment el Departament de Medi Ambient i Habitatge del govern català.

Després que el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat hagi aprovat inicialment el Pla d'Infrastructures de Transport de Catalunya (PITC) fins al 2026, els membres del Grup de Natura i altres entitats membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola han denunciat que aquest Pla manté alguns projectes com el Vial de Cornisa, el Túnel d'Horta o el túnel ferroviari que ha d'unir Barcelona amb el Vallès, que consideren greus amenaces per l'entorn.

Segons aquest col·lectiu, el Pla contradiu el manifest elaborat l'any 2001 per la Plataforma Cívica amb l'objectiu de protegir i desprogramar els espais urbanitzats d'aquesta zona, quan anteriorment el Departament d'Habitatge i Medi Ambient de la Generalitat ja havia mostrat la seva conformitat respecte aquesta voluntat d'una major protecció. En aquest sentit, el col·lectiu ecologista ha recordat la voluntat de declarar Collserola com a Parc Natural, expressada per aquesta conselleria, i on es contemplava la possibilitat de desafectar aquests vials.

És per això que els membres del Grup de Natura consideren la decisió una contradicció interna de la Generalitat. Escoltem Lluís Llerena, membre el Grup de Natura del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Lluís Llerena

Hem aconseguit que la gent es pronunciï en contra. El mateix departament d'Habitatge i Medi Ambient de la Generalitat han fet propostes per desprogramar aquestes vies de Collserola però ara mateix la Generalitat es contradiu


Des del Grup de Natura han afegit però que aquest Pla es troba actualment en període d'exposició pública i que esperen que finalment, aquests projectes s'aturin i es trobin altres alternatives.

Lluís Llerena

Volem que s'aturi aquest pla i que es plantegin noves alternatives. No diem que no perquè no, pensem que hi ha altres possibilitats i una altra manera de veure la mobilitat


El Grup de Natura del Club Muntanyenc i altres entitats membres de la Plataforma Cívica ja estan preparant al·legacions contràries al PITC i demanen als ciutadans, entitats i polítics de Sant Cugat que es mobilitzin en contra del que consideren agressions contra Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.