L'oposició de Valldoreix denuncia a la Sindicatura de Comptes irregularitats en dues contractacions de l'EMD


  • Comparteix:

CiU i PP recorden que l'equip de govern ha encarregat l'asfaltat de dos carrers sense tenir abans dotació pressupostària

CiU i PP recorden que l'equip de govern ha encarregat l'asfaltat de dos carrers sense tenir abans dotació pressupostària

Els grups de l'oposició a l'EMD de Valldoreix han denunciat a la Sindicatura de Comptes de Catalunya presumptes irregularitats en la contractació de les obres d'asfaltat de dos carrers. CiU i PP consideren que l'equip de govern ha actuat de forma 'il·legal' perquè l'execució de les obres s'ha fet abans de tenir aprovada la corresponent consignació pressupostària. També denuncien la manca de documentació tècnica i possibles irregularitats en el procediment de contractació.

Els fets denunciats es remunten al setembre passat i fan referència a la contractació, per encàrrec de l'EMD de Valldoreix, de les obres d'asfaltat dels carrers Passeig dels Caçadors i Camí de Can Cussó. CiU i PP consideren que l'equip de govern ha comès il·legalitats en els processos administratius, ja que en el moment d'executar l'actuació no hi havia una dotació pressupostària aprovada.

Va ser després de signar l'acord econòmic amb Sant Cugat quan el govern de l'EMD va elaborar un suplement de crèdit que es va aprovar a la Junta de Veïns de desembre i que va incorporar una partida destinada al 'manteniment general de carrers' per fer front a les obres d'asfaltat ja realitzades. El portaveu de CiU a Valldoreix, Marc Monells, denuncia que aquest procediment és 'il·legal'.

Marc Monells

L'equip de govern reconeix que ha fet un projecte d'urbanització sense tenir la corresponent dotació econòmica aprovada i que ho han pressupostat més tard.


A més, CiU i PP denuncien que l'expedient de contractació de les obres no inclou un informe tècnic que justifiqui la necessitat d'asfaltar els dos carrers i afegeixen que la qualitat de les actuacions ha estat deficient i ha obligat a la brigada a refer l'asfaltat, malmès a causa de la pluja. La denúncia dels grups de l'oposició a Valldoreix també esmenta possibles irregularitats en el procediment de contractació i en la quantificació de les consignacions pressupostàries.

El vocal del PP a l'EMD de Valldoreix, Josep Maria Canals, assegura que aquesta denúncia ha de servir de toc d'atenció perquè el govern de l'EMD 'escolti més' i sigui receptiu a les ofertes de col·laboració que fa l'oposició.

Josep Maria Canals

Esperem que a partir d'ara l'equip de govern ens escolti una mica més. S'ha demostrat que la col·laboració amb l'oposició pot portar grans coses per a Valldoreix. La urbanització de carrers no es pot fer de qualsevol manera.


La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha admès a tràmit la denúncia presentada pels grups de l'oposició a Valldoreix i la Comissió de Denúncies d'aquesta instància s'està encarregant del procediment. CiU i PP, que esperen que la denúncia es resolgui en les properes setmanes, asseguren que amb aquest procediment no pretenen 'fer mal' a Valldoreix, i afegeixen que per aquest motiu no han presentat un recurs contenciós-administratiu per la via dels tribunals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.