L'alcalde diu que el retorn dels 'papers de Salamanca' a l'ANC és una reparació històrica


  • Comparteix:

L'alcalde es felicita pel retorn a Catalunya dels arxius de la Generalitat republicana i considera que la devolució és una 'reparació històrica'. Lluís Recoder confia en què els documents arribaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, aquest cap de setmana, però afegeix que la Generalitat no ha confirmat encara a l'Ajuntament el moment exacte de l'ingrés dels arxius.

Recoder considera que, després de més de 60 anys, el retorn dels arxius de la Generalitat republicana incautats pel bàndol franquista durant la Guerra Civil suposa una 'reparació històrica'. L'alcalde qualifica de 'ridícula i absurda' la maniobra de l'Ajuntament de Salamanca, que va intentar entorpir la sortida dels documents de l'Arxiu de la ciutat castellana, i es felicita per l'arribada dels 'papers' a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

És una forma de reparació històrica, una manera de fer justícia. El que no havia d'haver marxat mai de Catalunya ara retorna. Ara la Generalitat podrà tenir els seus arxius complets.


L'alcalde ha explicat que està a l'espera de rebre la confirmació, per part de la Generalitat, de la data concreta de l'arribada dels arxius a l'ANC de Sant Cugat, tot i que confia en què sigui aquest cap de setmana. Lluís Recoder reitera la voluntat d'oferir una rebuda als documents, tot i que afegeix que serà difícil 'improvisar' un acte institucional quan l'Ajuntament, a dia d'avui, desconeix encara el moment exacte de l'arribada dels 'papers'.

Lluís Recoder

Jo sempre he dit que Sant Cugat havia de celebrar l'arribada dels papers, però com que no sabem quan arribaran no podem fer res. Estem esperant que ens diguin alguna cosa.


L'alcalde assegura que l'Ajuntament s'ha posat en contacte reiteradament amb la Generalitat per esbrinar la data del retorn, però de moment el govern català no ha donat cap informació oficial al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.