L'alcalde diu que l'acord entre PSOE i CiU sobre l'Estatut és una 'bona notícia'


  • Comparteix:

Lluís Recoder destaca l'avenç en finançament i competències i minimitza que s'exclogui el terme 'nació' de l'articulat

Lluís Recoder destaca l'avenç en finançament i competències i minimitza que s'exclogui el terme 'nació' de l'articulat

L'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, qualifica de 'bona notícia' l'acord entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas que permetrà l'aprovació de l'Estatut de Catalunya al Congrés dels Diputats. Recoder valora positivament que s'hagi arribat a un punt de trobada en l'àmbit del finançament i les competències, i treu importància al fet que el terme 'nació' quedi exclòs de l'articulat.

Lluís Recoder celebra que les negociacions bilaterals entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de CiU, Artur Mas, hagin aconseguit 'desencallar' el projecte d'Estatut de Catalunya. L'alcalde de Sant Cugat i parlamentari de CiU es felicita per l'acord sobre el finançament i les competències, i minimitza la importància d'altres elements del text estatutari, com el terme 'nació', que finalment quedarà exclòs de l'articulat.

Lluís Recoder

És un bon acord. Resol els principals temes, més enllà del tema dels símbols que per a mi no és bàsic. Catalunya tindrà els recursos que es mereix per fer polítiques més eficaces i més competències per ser una mica més lliures.


Recordem que el pacte PSOE-CiU sobre l'Estatut exclou el terme 'nació' de l'articulat i l'inclou en el preàmbul, com una definició aprovada pel Parlament de Catalunya. A més, l'acord Zapatero-Mas estableix la possibilitat de crear, en el futur, una agència tributària de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.