Les JERC s'oposen a la proposta d'Estatut pactat per CiU i PSOE


  • Comparteix:

Les JERC rebutgen l'Estatut pactat pel PSOE i CiU perquè consideren que és 'dolent' i 'no recull l'essència' del text aprovat pel Parlament. La branca juvenil d'ERC acusa CiU de 'vendre el país' i Rodríguez Zapatero d'incomplir la promesa d'aprovar l'Estatut que sortís de la cambra catalana.

Les JERC han anunciat que s'oposaran al projecte estatutari si manté el termes pactats per Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero. La branca juvenil republicana considera que pels resultats obtinguts en l'acord entre CiU i PSOE no calia elaborar un nou Estatut. Els independentistes acusen CiU de 'vendre el país' en les negociacions i Rodríguez Zapatero d'incomplir la promesa d'aprovar l'Estatut que sortís de la cambra catalana.

El portaveu de les JERC de Sant Cugat, Ramon Puigneró, assegura que CiU i el PSOE han mentit en la negociació.

Ramon Puigneró

Els dos partits han mentit: CiU renunciant als seus objectius i el PSOE incomplint la promesa de Rodríguez Zapatero.


Pel que fa als continguts, la branca juvenil republicana lamenta que 'nació' només aparegui al preàmbul del text acordat. Segons els independentistes, CiU ha trencat el compromís de l'anomenat quatripartit de considerar 'irrenunciable' la presència del terme 'nació' a l'articulat.

D'altra banda, les joventuts d'ERC també consideren negatiu l'acord econòmic a què han arribat CiU i el PSOE. Les JERC remarquen que Catalunya renuncia a la sobirania fiscal amb aquest pacte, ja que la Generalitat no recaptarà tots els impostos dels catalans. La branca juvenil afegeix que el futur model no aportarà més recursos per a polítiques socials i per al jovent.

Puigneró assegura que no hi ha una millora substancial en el finançament.

Ramon Puigneró

El nou Estatut havia d'implicar un canvi de model econòmic. En els actuals termes, no hi ha cap canvi substancial.


Les JERC defensaran aquest dimarts a la l'executiva nacional del partit que ERC negociï el text a l'alça per recuperar l'essència del projecte aprovat al Parlament



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.