Els partits polítics de Sant Cugat reben amb els braços oberts els arxius de la Generalitat republicana


  • Comparteix:

Satisfacció general entre els partits polítics de la nostra ciutat pel retorn dels arxius de la Generalitat republicana a Catalunya. Totes les formacions han coincidit en apuntar que la devolució de la documentació és un pas endavant en la maduresa política del país. De la seva banda, la secció local del Partit Popular, a diferència de la posició del partit a nivell estatal, també s'ha mostrat satisfeta tot i que considera que només s'hi haurien d'involucrar els afectats i no els partits polítics.

La documentació confiscada a la Generalitat republicana ja és a la nostra ciutat i les diferents seccions locals dels partits catalans han volgut mostrar la seva posició respecte aquest fet històric. Ho han fet al llarg de la tertúlia política del magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

El vicepresident de CiU a Sant Cugat, Joan Recasens, considera el retorn dels arxius com un 'fet simbòlic molt important' perquè afecta a la memòria de moltes famílies catalanes. Recasens ha lamentat, però, que s'hagi trigat tant de temps en formalitzar el retorn.

Joan Recasens

Estem tocant la memòria històrica de famílies catalanes i és trist que haguem trigat a arribar a on som i que encara hi hagi gent que s'hi manifestin en contra


De la seva banda, el primer secretari del PSC de Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha recordat que la feina del retorn encara no s'ha acabat. També ha volgut apuntar que tant el govern de la Generalitat com els partits catalans han complert amb la seva paraula.

Ferran Villaseñor

Encara no hem acabat però tant el Govern de la Generalitat com els partits catalans estem complint amb la nostra paraula


Des d'ERC, el secretari de comunicació de l'executiva local, Raül Grangé, s'ha volgut felicitar pel retorn dels documents i ha deixat clar que és un pas més cap a la dignificació de la memòria de les víctimes de la Guerra Civil.

Raül Grangé

Ens hem de felicitar perquè això és un pas més cap a la dignificació de les víctimes de la Guerra Civil.


El portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, ha remarcat que el retorn dels arxius és un pas endavant en la maduresa democràtica de Catalunya i ha afegit que amb la seva oposició, el Partit Popular només aconseguirà quedar políticament marginat.

Xavier Boix

Això és un pas endavant en la maduresa democràtica del nostre país, finalment un govern de progrés amb el suport de totes les forces polítiques menys una ho ha fet possible


Per últim, el president del PP a Sant Cugat, Rafael Enríquez, s'ha mostrat satisfet pel retorn dels arxius, a diferència de la posició oficial del seu partit a nivell estatal. Enríquez, però, ha volgut puntualitzar que el retorn hauria de respondre exclusivament a les reclamacions dels ciutadans individuals, i no a la pressió d'alguns partits polítics.

Rafael Enríquez

Si fos el final estaria bé, però intueixo que és l'inici d'un procés que no tindrà final. Crec que si els particulars ho demanen se'ls ha de tornar però que ho facin els polítics és massa


Recordem que els documents han arribat a les vuit del matí d'aquest dimarts, després que l'Audiència Nacional espanyola aixequés la suspensió cautelar del trasllat que ella mateixa havia decretat la setmana passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.