L'alcalde denuncia davant Maragall que la Generalitat 'discrimina' Sant Cugat


  • Comparteix:

Lluís Recoder reclama un tracte equitatiu per als projectes que presenta l'Ajuntament

Lluís Recoder reclama un tracte equitatiu per als projectes que presenta l'Ajuntament

L'alcalde ha manifestat al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, la seva preocupació pel tracte 'discriminatori' que, segons diu, rep l'Ajuntament de Sant Cugat per part d'algunes conselleries. Lluís Recoder denuncia que, en ocasions, el govern català valora els projectes en funció de quin municipi els presenta i demana un tracte equitatiu.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha participat aquest dimarts en una trobada al Palau de la Generalitat entre el president Maragall i els alcaldes de les ciutats catalanes de més de 40.000 habitants que no són capitals de comarca.

En el transcurs de la reunió, Recoder ha denunciat davant del president català el 'tracte discriminatori' que, segons diu, mantenen algunes conselleries del govern envers l'Ajuntament de Sant Cugat. L'alcalde assegura que determinats departaments jutgen els projectes en funció de quin municipi els presenta i no en base a criteris estrictament tècnics.

Lluís Recoder

Li vaig demanar que les propostes dels ajuntaments no es valorin en funció de qui les presenta sinó de què es presenta. Més d'una vegada m'he sentit discriminat per algun departament i això és inadmissible.


D'altra banda, l'alcalde ha aprofitat la trobada amb el president Maragall per expressar-li la seva preocupació per la manca d'efectius policials que hi ha a Sant Cugat fins que no es despleguin els Mossos d'Esquadra. Recoder també ha alertat sobre els problemes de mobilitat del Vallès Occidental i la necessitat de noves infraestructures viàries.

Pel que fa a la possibilitat que els ajuntaments assumeixin més competències, l'alcalde de Sant Cugat s'ha mostrat receptiu a aquesta possibilitat tot i que ha advertit que assumir més competències ha d'anar lligat a disposar de més finançament per executar-les.

Lluís Recoder

Les competències són benvingudes, no ens espanten. Però no poden arribar noves competències sense recursos, perquè sinó ens col·locaríem en una situació financera molt dificultosa.


Durant la trobada amb els alcaldes dels municipis catalans de més de 40.000 habitants, el president de la Generalitat ha garantit que la nova organització territorial de Catalunya es farà a través del debat i la col·laboració dels ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.