Desenvolupar el parc rural de la Torre Negra i arranjar l'entrada a Collserola, prioritats de Medi Ambient pel 2006


  • Comparteix:

Es crearà una 'policia verda' i s'obrirà una oficina tècnica de l'Agenda 21

Es crearà una 'policia verda' i s'obrirà una oficina tècnica de l'Agenda 21

Constituir l'òrgan gestor del parc rural de la Torre Negra i executar el projecte 'Porta del Parc', que inclou actuacions a l'entrada a Collserola des de Sant Cugat, són algunes de les prioritats de l'àrea de Medi Ambient per aquest any. El tinent d'alcalde, Eduard Pomar, ha explicat també que es posarà en marxa una 'policia verda' que controlarà les infraccions mediambientals i s'obrirà una oficina tècnica per desenvolupar el Pla d'Acció de l'Agenda 21.

El futur parc rural de la Torre Negra serà una de les principals prioritats per aquest any de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. El seu responsable polític, Eduard Pomar, ha explicat que estan a punt de rebre el pla especial que es va encarregar a la Diputació de Barcelona, així com els plans sectorials de gestió de les rieres i dels espais agrícoles. Abans de l'estiu, també haurà d'estar enllestit el pla de gestió del patrimoni històric i cultural, que s'ha encarregat al Grup d'Estudis Locals.

Eduard Pomar explica que durant aquest any, a més, es constituità l'òrgan gestor del parc rural i es farà la primera fase del pla de senyalització.

Eduard Pomar

Durant aquest any, es constituirà l'òrgan gestor de la Torre Negra. També s'iniciarà la senyalització del parc rural i s'encarregarà el projecte del centre d'interpretació del parc.


L'arranjament de l'entrada al Parc de Collserola des de Sant Cugat també serà prioritari per a Medi Ambient. En el marc del conveni signat entre l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola, en els propers mesos es començarà a executar el projecte 'Porta del Parc', que inclourà tot un seguit d'actuacions des de la plaça del Rotary fins a Can Borrell. Eduard Pomar explica les mesures concretes que es tiraran endavant.

Eduard Pomar

Farem un pont sobre la riera perquè no es malmeti amb el pas. També hi haurà actuacions a l'entorn del pi de'n Xandri i de millora del camí que va a Can Borrell.


En els propers mesos, l'àrea de Medi Ambient promourà també l'obertura de l'Oficina 21, que servirà per desenvolupar tècnicament el Pla d'Acció de l'Agenda 21. D'altra banda, i en col·laboració amb l'àrea de Seguretat Ciutadana, es crearà la 'policia verda' que vetllarà pel control de les infraccions en matèria mediambiental. També es farà la certificació mediambiental de la gestió de parcs i jardins i es mantindran els esforços per estalviar aigua a les zones verdes municipals.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha fet una valoració molt positiva de la progressió ascendent que ha viscut el pressupost de la seva àrea des de l'inici del mandat. Pomar ha explicat que la dotació de recursos per a Medi Ambient pràcticament s'ha doblat des del 2003, fins arribat a 4'7 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.