ICV-EA proposarà al ple que s'adopti el principi de 'laïcitat' com a model de convivència


  • Comparteix:

ICV-EA proposarà al ple d'aquest dilluns una moció que demana la implantació de la laïcitat com a model de convivència. Els ecosocialistes pretenen que el consistori acordi una separació clara entre les esferes pública i privada i que s'inclogui al Protocol de l'Ajuntament la no vinculació de l'administració amb cap creença o confessió religiosa.

El text que presentarà aquest dilluns el grup municipal d'ICV-EA planteja una separació molt clara entre l'esfera privada i la pública dels càrrecs públics electes, que segons la moció, no haurien d'assistir a cap celebració vinculada a l'àmbit religiós, sigui quina sigui la confessió de l'acte.

La proposta dels ecosocialistes pretén la implantació de la laïcitat com a model de convivència a la ciutat ja que, segons han explicat, l'aplicació d'aquest principi a l'administració pública és un pas endavant cap a societats més justes i igualitàries. Escoltem el portaveu ecosocialista Xavier Boix.

Xavier Boix

No és una moció que vagi en contra de res sinó a favor de tothom. Nosaltres creiem que un dels principis bàsics és respectar les creences i és un dels elements centrals.


A més, el regidor d'ICV-EA ha volgut recalcar que cal distingir laïcitat d'aconfessionalitat. Aquesta darrera, segons Boix, consisteix tan sols en la neutralitat de les institucions públiques, mentre que la laïcitat és una ètica civil, universalista i independent de qualsevol confessió o ideologia. Xavier Boix ha dit que la religió s'ha de limitar a un àmbit privat, i ha afegit que aquest principi no queda clar, en algunes ocasions, durant la Festa Major.

Xavier Boix

Pensem que la religió és un àmbit privat. Un exemple és la festa major de la nostra ciutat, en alguns moments des del nostre punt de vista es barreja massa la celebració religiosa amb la ciutadana.


En aquest sentit, Boix ha explicat que també s'hauria de garantir la diversitat confessional al tanatori de la ciutat i suprimir els símbols religiosos dels organismes oficials. Xavier Boix ha afirmat que com a equipament municipal, el tanatori ha de donar resposta a qualsevol creença.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.