Rebutjada una moció del PP per tirar endavant un 'pla de xoc' contra la brutícia

Política

Publicat el 20/feb/06 per Josep Gimeno

L'equip de govern ha rebutjat una moció del PP, a la qual han donat suport el PSC i ICV-EA, per aplicar un pla de xoc per acabar amb la brutícia a la ciutat. En el ple d'aquest dilluns, la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha negat que hagi incrementat la sensació de brutícia entre la ciutadania. Segons Paraira, el govern municipal pren mesures per millorar la neteja de la ciutat.

El PP ha justificat la necessitat d'aplicar un pla de xoc a causa de l'empitjorament de la neteja a Sant Cugat i als districtes de la ciutat. Els populars han afegit que l'increment de població dels darrers anys s'ha d'acompanyar d'un increment de recursos destinats als serveis de neteja.

Per aquest motiu, el PP demana la col·locació de més contenidors, papereres i cendrers a la ciutat. A mes, la formació ha sol·licitat que s'apliquin les ordenances municipals per penalitzar els veïns que embrutin la ciutat.

La portaveu local del PP, Berta Rodríguez, defensa la necessitat de prendre mesures contra la brutícia.

Berta Rodríguez

És cert que cal el civisme de la ciutadanaia, però cal prendre mesures com un pla de xoc per acabar amb la brutícia.


La resta dels partits de l'oposició, PSC i ICV-EA, han donat suport a la moció del PP i s'han sumat a les demandes de prendre més mesures contra la brutícia. No obstant això, socialistes i ecosocialistes han criticat el to 'tremendista' de la proposta.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha considerat 'exagerada' la crítica de les formacions de l'oposició. Paraira ha negat que hagi crescut la sensació de brutícia entre la ciutadania tal com denuncien els populars. Escoltem la regidora.

Cristina Paraira

Votarem en contra d'aquesta moció perquè considerem que és exagerada i que tampoc no es correspon amb la realitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, el ple ha rebutjat una moció del PP en què instava l'equip de govern a signar el conveni del mapa de llars d'infants de la Generalitat. La proposta ha rebut els vots favorables del PP i ICV-EA, i els vots en contra de les formacions de l'equip de govern, CiU i ERC. El PSC s'ha abstingut en la votació.