La CUP considera 'una agressió a Collserola' l'acord sobre Can Monmany


  • Comparteix:

La formació independentista diu que Ajuntament i EMD faciliten l'especulació urbanística

La formació independentista diu que Ajuntament i EMD faciliten l'especulació urbanística

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considera que l'acord sobre Can Monmany és 'una agressió a la serra de Collserola'. La CUP critica que es permeti la construcció de 27 habitatges en un espai de Collserola fins ara protegit a canvi de la titularitat de la finca. Segons la formació independentista, l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix faciliten l'especulació urbanística a la zona emparant-se en la protecció de Can Monmany.

La CUP lamenta que els partits representats al consistori es felicitin per la signatura del conveni. La formació denuncia que l'acord permetrà l'especulació urbanística d'una zona forestal de 16.200 metres quadrats. Segons la CUP, requalificar aquests terrenys per construir 27 habitatges unifamiliars és 'una agressió a Collserola'. Escoltem el membre de la formació, Quim Pla.

Quim Pla

Es requalifiquen uns terrenys que fins ara eren no urbanitzables. És una agressió perquè ara s'hi pot construir.


La formació independentista assegura que l'acord entre les administracions públiques i el propietaris facilita l'especulació amb l'empara de la protecció de la finca. Pel que fa a Can Monmany, la CUP considera que cal preservar l'entorn de natural de la zona i promoure l'activitat agrícola sostenible a la finca. Quim Pla explica que la seva proposta és una alternativa a l'actual model de gestió local.

Quim Pla

Hem de tendir a disposar de recursos propis. Nosaltres fem aquesta proposta com a alternativa a la gestió municipal.


Fa un mes, l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix van acordar amb els propietaris de la finca que Can Monmany passés a ser de titularitat pública. Com a fórmula de compensació, l'administració es va comprometre a requalificar terrenys dels mateixos propietaris per construir-hi 27 habitatges unifamiliars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.