Assun Reyes encapçala la nova direcció local d'ICV, que aposta per descentralitzar l'organització


  • Comparteix:

La comissió política local està integrada per 4 persones i una desena més treballaran de forma autònoma per coordinats entre ells i amb la direcció

La comissió política local està integrada per 4 persones i una desena més treballaran de forma autònoma per coordinats entre ells i amb la direcció

Assun Reyes és la nova presidenta de la secció local d'ICV, en substitució de Joan Balada. L'agrupació local ecosocialista ha decidit variar la seva estructura organitzativa amb la voluntat de crear una organització més descentralitzada . D'aquesta manera, la Comissió Política Local estarà integrada per 4 persones i hi haurà una desena de persones més que treballaran en xarxa i de forma autònoma però en coordinació amb la direcció local.

ICV de Sant Cugat ha acordat, per mitjà d'assemblea, tirar endavant una reorganització interna que passi per reduir el número de membres de la Comissió Política Local.

Segons ha explicat el fins ara president local, Joan Balada, es tracta d'un canvi reflexionat i il·lusionant que ha de permetre adequar la formació a la realitat actual i als canvis importants que ha viscut el partit a nivell de Catalunya. Per a Balada, l'objectiu és promoure una direcció més reduïda i potent que pugui combinar el coneixement de la política local amb les actuals necessitats orgàniques.

Joan Balada

Considerem que el tipus d'organització potser estava adequat a aquelles circumstàncies, més pensades de cara als resultats a Sant Cugat, però ara hem vist que potser hi havia una direcció excessivament gran i que necessitem una direcció més restringida i potent


A partir d'ara, la Comissió Política Local d'ICV estarà presidida per Assun Reyes, i comptarà amb la presència de Montse Espanyol, com a responsable d'acció política, Xavier Boix, responsable de política municipal, i Arantza Diez, que s'encarregarà de la comunicació de la formació.

A banda, l'agrupació comptarà amb una desena de persones més que treballaran de forma autònoma però a través d'una estructura en xarxa i coordinada. Per a la nova presidenta, Assun Reyes, es tracta de buscar una fórmula que permeti a la gent integrar-se i col·laborar amb la formació de formes diverses.

Assun Reyes

Ens hem atrevit a fer una proposta diferent, amb un funcionament en xarxa, descentralitzat, amb un petit nucli a la direcció local i un grup de persones que treballaran de forma autònoma i descentralitzada, amb un lligam directe amb la direcció


Entre els reptes que es marca aquesta nova junta, destaca l'objectiu d'aprofundir en temes com la cohesió social, el model de ciutat, el medi ambient i la participació ciutadana, així com la presència dins la societat civil i el teixit associatiu. Altres projectes són aprofundir en la comunicació externa i interna a través de la pàgina web, o buscar mecanismes per arribar als joves d'entre 20 i 35 anys, entre d'altres.

Aquesta nova proposta organitzativa, que va ser ratificada per una assemblea local on hi van assistir una cinquantena de persones, s'avaluarà cap al mes juny per analitzar si cal introduir-hi canvis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.