Recoder critica un sondeig de Clos que va preguntar si els límits de Barcelona s'estenen als municipis del voltant


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que les ciutats de l'entorn, i en especial Sant Cugat, tenen identitat pròpia i volen conservar-la

L'alcalde assegura que les ciutats de l'entorn, i en especial Sant Cugat, tenen identitat pròpia i volen conservar-la

L'alcalde de Sant Cugat ha criticat el contingut d'un sondeig encarregat per l'Ajuntament de Barcelona en què es demanava si els límits de la ciutat comtal s'estenen més enllà del seu terme municipal i inclouen els municipis de l'entorn. Lluís Recoder ha dit que, malauradament, preguntes com aquesta no són sorprenents ja que Barcelona ha manifestat històricament la voluntat de 'menjar-se tot allò que l'envolta' i ha remarcat que Sant Cugat vol mantenir la seva identitat.

'Creu que la ciutat de Barcelona s'acaba als límits del terme municipal, o bé que s'estén als municipis que hi ha al seu voltant?'. Aquesta és la formulació exacta d'una pregunta que es va incloure en un dels 48 sondejos d'opinió que va encarregar l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, entre el febrer del 2002 i l'abril del 2003.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha mostrat crític amb el contingut de la pregunta, però ha dit que 'malauradament' qüestions com aquesta no són sorprenents, ja que, segons l'alcalde, Barcelona ha manifestat en reiterades ocasions una voluntat d'expandir-se més enllà dels seus límits.

Lluís Recoder

Aquestes preguntes no ens sorprenen, malauradament. Barcelona ja ha manifestat massa vegades la voluntat de menjar-se tot allò que hi ha al seu voltant.


Recoder ha reiterat que les ciutats de l'entorn metropolità, i Sant Cugat en especial, tenen identitat pròpia i la volen conservar. L'alcalde de Sant Cugat assegura que la nostra ciutat no es vol dissoldre en la 'grisor metropolitana'.

Lluís Recoder

Sant Cugat, i les ciutats de l'entorn de Barcelona, tenen una identitat antiga que es va enriquint, i volem mantenir-la. No ens volem dissoldre en aquesta opaca grisor metropolitana on Barcelona ens vol incorporar.


Lluís Recoder assegura que s'han de continuar buscant vies de col·laboració entre Barcelona i els municipis de l'àrea metropolitana, però ha aclarit que això no vol dir que la capital catalana continuï creixent més enllà dels seus límits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.