Recoder atribueix a les tensions PSC-ERC la pressió per crear el nou ens gestor de l'àrea metropolitana


  • Comparteix:

L'alcalde atribueix a les tensions entre el PSC i ERC les pressions que alguns alcaldes socialistes estan fent al govern català perquè s'impulsi urgentment la creació del nou ens de gestió de l'àrea metropolitana de Barcelona. Lluís Recoder demana un debat tranquil i sense urgències sobre aquesta qüestió i adverteix que no acceptarà una àrea metropolitana 'amb bandera i himne'.

Sense presses i amb el màxim consens possible. Així és com l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, vol que es faci el procés de creació del nou ens gestor de l'àrea metropolitana de Barcelona. Recoder ha fet aquestes declaracions després de les pressions que alguns municipis metropolitans han exercit al govern de la Generalitat perquè prengui urgentment la iniciativa en aquesta qüestió, tal com està establert en el Pacte del Tinell.

L'alcalde considera que la urgència no està justificada i atribueix les pressions a la disputa entre els alcaldes del PSC i el conseller de Governació, Joan Carretero, d'ERC.

Lluís Recoder

Respon a una disputa entre alguns partits de la Generalitat, en concret alguns alcaldes del PSC i el conseller Carretero, d'ERC. Però jo crec que les coses no s'han de fer de pressa, sinó bé.


L'alcalde ha reiterat que el futur ens metropolità ha de ser un òrgan de gestió pràctic, que serveixi per gestionar serveis conjunts, però en cap cas un organisme polititzat 'amb bandera i himne' ni que serveixi de contrapès a la Generalitat.

Lluís Recoder

Recuperar la fórmula de col·laboració entre els municipis metropolitans és bo, sempre i quan es tracti de crear òrgans de gestió de serveis comuns, però no per recuperar aquella àrea metropolitana amb bandera i himne i que era un contrapès de la Generalitat.


Lluís Recoder ha afegit que el debat sobre la creació del nou ens metropolità ha d'implicar tots els municipis afectats. En aquest sentit, ha lamentat que fins ara les trobades sempre hagin estat liderades per Barcelona. Per a Recoder, el procés no ha de tenir lideratges de cap mena i tothom ha de tenir el mateix poder de decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.