El PP demana que la documentació de l'Ajuntament s'escrigui en català i espanyol

Política

Publicat el 15/mar/06 per Josep Gimeno

El Partit Popular reclama a l'alcalde Lluís Recoder que tota la documentació de l'Ajuntament s'escrigui en català i espanyol. Segons la portaveu popular Berta Rodríguez, l'administració local discrimina el castellà perquè no s'inclou als escrits oficials del consistori.

Berta Rodríguez s'ha dirigit per escrit a Recoder per demanar que els documents oficials de l'Ajuntament s'escriguin en català i castellà. Segons la popular, l'ajuntament discrimina el castellà, malgrat ser una llengua oficial. Rodríguez ha assegurat també que han presentat aquesta iniciativa a Recoder per les crítiques que han rebut de la ciutadania.

Berta Rodríguez

Fa uns dies, un senyor va demanar la documentació en espanyol i no se li va donar, perquè no n'hi ha.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La portaveu popular també ha respost el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, que va criticar la dirigent popular per haver comparat l'actual situació de l'espanyol amb la persecució al català durant el franquisme. Rodríguez ha contestat a Villaseñor que el fet que els documents del consistori no siguin bilingües és una mostra de la persecució lingüística.

La dirigent popular demana que els documents estiguin escrits en català i en espanyol.

Berta Rodríguez

Demanem que la documentació de l'Ajuntament estigui escrita en espanyol i català.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, Rodríguez ha assegurat que la campanya de recollida de signatures del PP pretén que la ciutadania s'expressi sobre l'Estatut de Catalunya, una opció, que segons la portaveu popular, no permet el govern socialista.