ICV-EA demana una auditoria externa per detectar possibles irregularitats en l'ús dels pisos adjudicats per Promusa


  • Comparteix:

ICV-EA demana a l'equip de govern que encarregui una auditoria externa per conèixer la situació de tots els pisos públics que ha adjudicat fins ara Promusa i per detectar possibles irregularitats en l'ús de les adjudicacions. Per als ecosocialistes, l'actuació anunciada per Promusa davant 4 casos de pisos desocupats és 'una cortina de fum' i calen mesures de control més exhaustives.

El portaveu municipal d'ICV-EA ha assegurat que ja fa un any van demanar informació detallada de l'estat dels pisos de Promusa de compra adjudicats fins el moment però que l'equip de govern no els hi ha facilitat escudant-se en el compliment de la Llei de Protecció de Dades Personals.

Davant d'aquesta situació, Xavier Boix ha assegurat que no volen conèixer el nom de les persones adjudicatàries sinó l'estat dels pisos. El portaveu ecosocialista ha afegit que fins el moment no s'ha fet un control d'aquestes vivendes i ha afegit que les accions engegades per Promusa cap a 4 propietaris que tenen els pisos buits 'són una cortina de fum' i que el que cal és un seguiment més exhaustiu.

Xavier Boix

Nosaltres pensem que mai s'ha fet un control de l'ús que es fa dels habitatges i això ens sembla molt greu. Pensem que les cartes que s'han enviat són una cortina de fum per fer pensar que l'Ajuntament controla i nosaltres pensem que no, i demanem una auditoria


D'altra banda, des d'ICV-EA també han volgut denunciar les càrregues econòmiques que, segons asseguren, suposa per als llogaters de les promocions de gent gran i de joves el fet de no haver complert, des d'un inici, l'ordenança municipal d'estalvi energètic. Segons Boix, el fet d'haver col·locat estufes elèctriques en aquests pisos suposa que alguns llogaters han pagat factures d'electricitat de fins a 300 euros, quan un altre sistema de calefacció seria molt més econòmic.

És per això que demana a l'equip de govern que faci un seguiment d'aquests casos i, si cal, es contemplin ajudes per alleugerir la càrrega econòmica d'aquestes persones. Escoltem Xavier Boix.

Xavier Boix

Fa un any que vam demanar que es fes un seguiment dels casos i que vam advertir que aquests sistema podia provocar això. Vam demanar a polítiques socials que fes un seguiment dels casos que no s'ha fet i que s'ajudi en els casos que calgui


Des d'ICV-EA recorden que aquests pisos van destinats a persones amb una situació econòmica delicada i que, per tant, cal donar-los les màximes facilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.