L'alcalde renuncia a signar el manifest dels alcaldes metropolitans perquè el considera una pressió política al conseller Carretero


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat ha renunciat a signar el manifest dels alcaldes de l'àrea metropolitana perquè el considera un instrument de 'pressió política' contra el conseller de Governació, Joan Carretero. El document reclama 'rapidesa' en la tramitació de la llei de la futura Àrea Metropolitana de Barcelona. Lluís Recoder creu que el procés de creació del nou ens de gestió ha d'estar marcat per la reflexió i el consens.

Recoder està d'acord amb el fons del document i amb el model d'organització metropolitana que proposa, però discrepa de la forma en què alguns alcaldes metropolitans volen portar el procés. En concret, l'alcalde de Sant Cugat rebutja que s'intenti pressionar el conseller de Governació, Joan Carretero, i que es vulgui accelerar el procés de nova ordenació territorial de Catalunya que està enllestint el seu departament.

Per això, Recoder ha renunciat a signar un manifest conjunt amb els alcaldes de l'àrea metropolitana que reclamava 'rapidesa' en la tramitació de la llei de la futura Àrea Metropolitana de Barcelona.

Lluís Recoder

Jo he interpretat que l'acte d'avui volia apressar al conseller de Governació. Ho interpreto més com una pressió política que com l'afirmació d'una voluntat conjunta.


Recoder remarca que la decisió de no signar el manifest és 'personal', tot i que consensuada amb el soci de govern a l'Ajuntament de Sant Cugat, ERC. L'alcalde assegura que no ha pretès fer cap 'lobbie' amb altres alcaldes de CiU per pactar una posició conjunta sobre aquest tema.

Una vegada més, Lluís Recoder ha manifestat el seu suport a una àrea metropolitana que sigui un ens de gestió de les competències conjuntes i mai una administració paral·lela 'amb bandera i himne'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.