El PSC vol que l'Ajuntament subscrigui el pacte del temps per conciliar la vida personal, familiar, laboral i social


  • Comparteix:

El PSC està estudiant propostes perquè l'Ajuntament subscrigui el 'pacte del temps', un projecte que de moment s'aplica a Cornellà i que pretén avançar en la conciliació laboral, personal i familiar a les institucions municipals. Els socialistes de Sant Cugat proposen, per exemple, que la jornada laboral dels polítics s'acabi a una hora fixa i no ocupi les franges nocturnes.

L'agrupació local del PSC vol impulsar a la nostra ciutat un 'pacte del temps' com el que ja s'aplica a l'Ajuntament de Cornellà. De moment, els socialistes promouran mesures d'ús intern de partit per tal d'assajar algunes propostes que, si funcionen, es podrien fer extensives al funcionament municipal.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, avança algunes de les propostes concretes que es podrien adoptar al consistori santcugatenc.

Salvador Gausa

Estem estudiant propostes que ja s'apliquen a Cornellà, com acabar la jornada dels polítics a una hora determinada, evitant la franja dels vespres, i posar límits de temps a les reunions.


Amb aquesta iniciativa, que possiblement es traduirà en una moció al ple, el PSC vol també facilitar l'accés de la ciutadania a la política.

D'altra banda, els socialistes de Sant Cugat s'han sumat al manifest que ha presentat el partit a nivell nacional titulat 'Nous temps de vida i treball: garantia d'igualtat per a les dones treballadores'. La responsable d'Acció Sectorial de l'agrupació, Núria Fuertes, ha resumit els punts forts d'aquesta declaració.

Núria Fuertes

Volem transformar les estructures tradicionals; compatibilitzar la vida laboral, personal i familiar; implicar els agents socials, i donar suport a les dones emprenedores.


Temes com el paper de la dona a la nostra societat centraran el nou cicle de cinefòrum polític que impulsarà la secció local del PSC a partir de l'abril. La primera pel·lícula que es projectarà serà 'Norma Rae', que explica la història real d'una dona sindicalista dels Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.