El Club Muntanyenc s'adhereix a la campanya 'Fem el primer pas' per aconseguir polítiques reals de prevenció de residus


  • Comparteix:

El Grup de Natura del Club Muntanyenc s'ha adherit a la campanya 'Fem el primer pas' de l'associació Ecologistes de Catalunya, que vol instar el govern català a fer 'polítiques reals de prevenció de residus'. Una quarantena d'entitats de tot Catalunya ja s'han sumat a aquesta iniciativa.

L'objectiu d'aquesta campanya és demanar al govern català la implantació de 'polítiques reals de prevenció de residus', davant les polítiques de foment del reciclatge, molt habituals durant els últims anys. Així ho ha explicat el membre del Grup de Natura del Club Muntanyenc, Lluís Llerena.

Lluís Llerena

Les administracions incideixen sobretot en el reciclatge, però cada cop es produeixen més residus. La campanya 'Fem el primer pas' promou la reducció de residus i, per tant, ens hi hem ajuntat.


Llerena ha explicat també que aquesta campanya sorgeix en un moment en què la Unió Europea s'està allunyant de les polítiques conegudes com les tres erres -reduir, reutilitzar i reciclar- i s'està plantejant aprovar modificacions que suposarien un retrocés pel que fa a la reducció de residus. Lluís Llerena.

Lluís Llerena

Les directives europees volen normalitzar la incineració i diluïr la reducció de residus. Les 3 'r' s'estan perdent i actualment el que ve a dir Europa és que qualsevol tractament està bé.


Davant d'aquesta situació, l'associació Ecologistes de Catalunya té la intenció de fer arribar les seves reivindicacions a la ciutadania i a les administracions mitjançant accions com la de la setmana passada davant del Teatre del Liceu, on es van escenificar diverses situacions relacionades amb el reciclatge i es va llegir un manifest. L'associació pretén dur a terme una acció d'aquest tipus cada mes fins al juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.