L'alcalde diu que l'informe de la Generalitat corrobora que Sant Cugat fa la millor política d'habitatge públic de Catalunya


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que l'informe de la Generalitat sobre habitatge públic corrobora que Sant Cugat fa més esforços que cap altre ajuntament català per minimitzar els efectes de l'encariment dels pisos. Lluís Recoder considera que la percepció negativa dels santcugatencs sobre la política d'habitatge municipal s'explica perquè es generen moltes expectatives que, en ocasions, no es poden satisfer. Segons l'informe del govern català, l'Ajuntament va posar al mercat l'any passat 70 habitatges protegits per cada 10.000 habitants, la proporció més elevada de tot Catalunya.

Les dades de l'Informe sobre el sector de l'habitatge a Catalunya 2005, recollides per la Generalitat, no han sorprès Lluís Recoder. L'alcalde assegura que el govern català confirma amb xifres una realitat que, des de l'equip de govern, és ben coneguda. Recoder diu que és important que la ciutadania conegui que l'Ajuntament de Sant Cugat és el que fa la política d'habitatge públic més intensa de tot Catalunya.

Lluís Recoder

La gent ha de tenir clar que l'esforç que fa Sant Cugat no el fa cap altre ajuntament. Això ho diu la Generalitat amb dades. Sant Cugat fa 70 habitatges per cada 10.000 habitants, això és el 8% de tot l'habitatge protegit de Catalunya.


Aquestes dades situen Sant Cugat al capdamunt del rànquing de poblacions catalanes, molt per sobre de Barcelona, que té 0'9 habitatges protegits per cada 10.000 habitants, o Sabadell i Terrassa, que en tenen entre 10 i 13.

Malgrat que les dades situen Sant Cugat en la primera posició, la ciutadania suspèn les polítiques municipals d'habitatge en els estudis d'opinió de l'Observatori Sociològic. Segons Lluís Recoder, aquesta percepció negativa s'explica perquè es generen moltes expectatives que, en ocasions, no s'arriben a satisfer.

Lluís Recoder

Quantes més expectatives generes, en ocasions més frustració. La ciutadania puntua negativament les polítiques d'habitatge. La gent que es queda fora està descontenta.


Recoder reconeix que el problema de l'accés a la vivenda és de 'conjuntura global' i que l'actuació des de l'administració local es limita a una 'feina paliativa', però es mostra 'orgullós' del fet que l'Ajuntament de Sant Cugat lideri els esforços per minimitzar l'escalada de preus dels pisos.

En aquest sentit, l'alcalde recorda que l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, tindrà 774 nous pisos públics en construcció abans que acabi el 2006. L'objectiu és que a finals del 2007, el 8'5% de la població del municipi visqui en un pis construït per l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.